VIDEO Girgensons ar divām rezultatīvām piespēlēm palīdz "Sabres" tikt pie piektās uzvaras pēc kārtas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zemgus Girgensons
Zemgus Girgensons Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm un palīdzēja Bufalo "Sabres" tikt pie panākuma.

"Sabres" vienība savā laukumā ar rezultātu 6:3 (1:0, 4:0, 1:3) pārspēja Detroitas "Red Wings", izcīnot piekto uzvaru pēc kārtas.

Girgensons, aizvadot rezultatīvāko maču šosezon, laukumā bija desmit minūtes un divas sekundes, no kurām 28 sekundes spēlēja mazākumā, un atzīmējās statistikā ne tikai ar divām rezultatīvām piespēlēm, bet arī ar trīs metieniem pa pretinieku vārtiem, vienu spēka paņēmienu, vienu bloķētu metienu, diviem uzvarētiem iemetieniem un pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Vispirms pēc Latvijas hokejista piespēles mača 32.minūtē pretinieku vārtsargu pārspēja Kails Okposo un panāca rezultātu 4:0, bet pēc tam mazāk nekā četras minūtes līdz pamatlaika beigām Girgensons asistēja vēl vienā Okposo vārtu guvumā, kas atjaunoja trīs vārtu pārsvaru (6:3).

Okposo, kurš kopā pretinieku vārtos raidīja trīs ripas, ar "hat-trick" bija rezultatīvākais mājinieku rindās, kamēr vēl divus vārtus guva Mitlsteds un vienu reizi precīzs bija Džefs Skiners.

"Red Wings" visus trīs vārtus guva trešās trešdaļas pirmajās astoņās minūtēs, divas reizes izceļoties Dominikam Kubalīkam un vienus vārtus gūstot Džordanam Osterlem.

Tikmēr citā spēlē Kolumbusas "Blue Jackets", Latvijas vārtsargam Elvim Merzļikinam paliekot ārpus pieteikuma šim mačam, viesos ar rezultātu 1:2 (0:0, 0:2, 1:0) piekāpās Ņujorkas "Islanders", piedzīvojot septīto neveiksmi pēc kārtas.

"Sabres" ar 36 izcīnītiem punktiem 33 aizvadītās spēlēs Austrumu konferences turnīra tabulā ierindojas 11.pozīcijā, kamēr "Blue Jackets" ar 22 punktiem 34 spēlēs atrodas 16.vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu