Krievijas oligarhu bagātība sarukusi, taču viņi joprojām ir bagāti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Romāns Abramovičs
Romāns Abramovičs Foto: Reuters/ScanPix

Lai gan noteiktās sankcijas pret Krievijas oligarhiem ir mazinājušas viņu bagātību, Krievijas miljardieri joprojām ir neticami bagāti, secinājusi aģentūra "Bloomberg", vēsta Latvijas Radio. 

Krievijas miljardieru bagātība šogad saņēmusi triecienu, taču tikai daži no oligarhiem cietuši tik daudz kā bijušais futbola kluba "Chelsea" īpašnieks Romans Abramovičs, kurš bija izkliedējis savu milzīgo bagātību riska ieguldījumu fondos, privātajā kapitālā un Londonas īpašumos.

56 gadus vecā Abramoviča bagātība šogad samazinājās par aptuveni 57% līdz 7,8 miljardiem ASV dolāru.

Zaudējumu ziņā aiz viņa seko Krievijas prezidenta Vladimira Putina līdzgaitnieks Genādijs Timčenko, kura bagātība šogad samazinājās par 48%, un Suleimana Kerimova ģimene, kuras bagātība kritās par 41%.

5. aprīlī vēstīts, ka krievu oligarhs Romāns Abramovičs ir lūdzis saviem Holivudas un ASV varas brokeru draugiem aizdot viņam vienu miljonu ASV dolāru, lai "uzturētu viņu virs ūdens", jo pasaules varasiestādes iesaldējušas viņa īpašumus.

Oligarhs lūdz aizdevumu saviem ievērojamajiem un ietekmīgajiem draugiem, lai katru nedēļu izmaksātu algas 750 tūkstoš ASV dolāru apmērā cilvēkiem, kas uztur viņa daudzās luksusa superjahtas.

Lai gan Abramovičam ir daudz tuvu draugu Holivudā, Volstrītā un tehnoloģiju pasaulē, izdevums noskaidrojis, ka viņa partneri ir piesardzīgi aizdot viņam naudu. Pat tad, kad viņš piedalās miera sarunās starp Ukrainu un Krieviju.

"Romāns lūdz dažus no saviem tuvākajiem draugiem ļaut viņam aizņemties miljonu dolāru. Viņš saka, ka nekad nav palaidis garām algu izmaksu, kas nedēļā sanāk 750 tūkstoši dolāru.

Kamēr viņa līdzekļi ir iesaldēti, viņš nevar samaksāt darbiniekiem," atklāj "Page Six" avots.

"Viņš ir sazinājies ar Holivudas producentu un režisoru Bretu Ratneru un Rotšildu ģimeni, kā arī daudziem citiem.

Lai gan viņi ir labi draugi ar Romānu, naudu dot viņi nav piekrituši, jo vai nu viņiem nav tik daudz skaidrās naudas, vai arī nav skaidrs, kāda ir starptautisko tiesību ietekme."

Ratners atteicās komentēt, un ar Rotšildiem neizdevās sazināties. Abi Abramovičam nav devuši naudu.

Apvienotā Karaliste un Eiropas Savienība marta sākumā noteica Romānam Abramovičam sankcijas. Viņa īpašumu vērtība saskaņā ar "Bloomberg" datiem ir 14,3 miljardi ASV dolāru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu