Vairāk nekā 20 Onkoloģijas centra ārsti brīdina par iespējamu kolektīvo atlūgumu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas Onkoloģijas centrs
Latvijas Onkoloģijas centrs Foto: TVNET

Vairāk nekā 20 Latvijas Onkoloģijas centra (LOC) ārsti brīdina par iespējamu kolektīvo atlūgumu, reaģējot uz pēdējā mēneša notikumiem, vēsta LTV Ziņu dienesta raidījums "Panorāma".

Piektdiena ir pēdējā darba diena diviem augsti kvalificētiem LOC otolaringologiem jeb LOR ārstiem, un tieši šo kolēģu aiziešana ir nostrādājusi kā palaidējmehānisms pārējo LOC ķirurgu un citu speciālistu sašutumam par attieksmi pret personālu, pieļaujot speciālistu aizplūšanu.

Šī situācija, ļaujot aiziet no darba augsti kvalificētiem speciālistiem, radījusi sašutumu daudzos citos LOC mediķos.

Krūts ķirurģijas ārsts onkologs-ķirurgs Andrejs Srebnijs sacīja: "Mēs neesam normāli, mūsdienīgi aprīkoti, mēs nevaram sniegt adekvātu medicīnisku palīdzību mūsu pacientiem tādēļ, ka tiešām mums nav aprīkojuma.

Un, ja mums saka – tagad jums ir laparoskopija, sorī, mēs tos laparoskopus lūdzam jau septiņuis gadus. 21. gadsimts, onkoginekoloģijas nodaļa banāli nav nodrošināta ar sonoskopu. (..) Krūts rekonstrukcijas, kuras veicam ļoti daudz, jo valsts beidzot tos apmaksā. Bet valsts apmaksā to slimnīcai, ķirurgiem no tā vispār nav nekā. Mēs taisām tās lielās operācijas, bet slimnīca nedalās ar naudu."

Ārsti norādījuši uz daudziem jau gadiem ilgi sasāpējušiem jautājumiem, kā arī to, ka slimnīcas valde viņos neesot ieklausījusies.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu