Vecgada vakarā Rīgā un Liepājā sabiedrisko transportu varēs izmantot bez maksas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tramvajs. Ilustratīvs attēls.
Tramvajs. Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Sestdien, 31. decembrī, un svētdien, 1. janvārī, Rīgā sabiedrisko transportu varēs izmantot bez maksas. Liepājā un Rīgā vairākos maršrutos tiks nodrošināti papildu reisi, norāda uzņēmums "Rīgas satiksme" un pašvaldības aģentūra "Liepājas sabiedriskais transports".

Sestdien un 1. janvārī sabiedriskais transports kursēs pēc brīvdienu grafika. Pasažieri šajās dienās autobusā, tramvajā, trolejbusā varēs braukt bez maksas un biļetes, tostarp koda biļete svētku dienās nav jāreģistrē.

Lai nodrošinātu ērtāku pasažieru nokļūšanu no gadu mijas pasākumu norises vietām, naktī uz 1. janvāri līdz aptuveni plkst. 2 tiks organizēti papildu reisi.

Papildu reisi paredzēti 1., 5. un 7. tramvaja maršrutā, 4., 9., 15., 17. un 18. trolejbusa maršrutā, 3., 9., apvienotajā 12., 23., 26., 24., 25., 37., 51. un 53. autobusa maršrutā.

"Rīgas satiksmes" apsaimniekotās stāvvietas ielu malās 31. decembrī un 1 .janvārī var izmantot bez maksas, izņemot apakšzemes stāvvietu K.Valdemāra ielā 5a, kur par autostāvvietu būs jāmaksā atbilstoši spēkā esošajiem tarifiem.

Sestdien un 1. janvārī visi "Rīgas satiksmes" klientu apkalpošanas centri būs slēgti.

Liepājā naktī būs sabiedriskā transporta papildu reisi

Sestdien sabiedrisko transportu Liepājā varēs izmantot bez maksas, norāda pašvaldības aģentūra "Liepājas sabiedriskais transports".

Pēc Jaunā gada sagaidīšanas Rožu laukumā tiks organizēti papildu sabiedriskā transporta reisi.

Pēc pusnakts no pieturvietas "Līva" tiks organizēti astoņi papildu autobusa reisi uz slimnīcu un Karostu.

Tāpat pēc pusnakts no pieturvietas "Kurzeme" tiks organizēti papildu tramvaja reisi - M. Ķempes ielas virzienā trīs reisi un Brīvības ielas virzienā līdz tramvaju depo divi reisi.

Jau vēstīts, ka sestdienas vakarā, plkst.23, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pulcēties Rožu laukumā, lai pavadītu 2022. un sagaidītu 2023. gadu kopā ar mūziķi Donu. Savukārt līdz ar 2023. gada iestāšanos, svētku skatuvi pārņems radio dīdžejs Magnuss Eriņš.

Ņemot vērā, ka pasākuma gatavošanās periodā un norises laikā jārēķinās ar autotransporta kustības un apstāšanās ierobežojumiem pilsētas centrā, Liepājas sabiedriskā transporta aģentūra aicina iedzīvotājus doties uz pasākumu un svinībām, izmantojot sabiedrisko transportu, lai nav jāraizējas par automašīnas novietošanas problēmām cilvēku pārpildītajā pilsētas centrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu