Eiduka iegūst 32. vietu distanču slēpošanas seriāla "Tour de Ski" sprinta sacensībās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas slēpotāja Patrīcija Eiduka
Latvijas slēpotāja Patrīcija Eiduka Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka sestdien, 31. decembrī, Šveicē "Tour de Ski" seriālu uzsāka ar sprinta sacensību brīvajā stilā kvalifikācijā, kurā izcīnīja 32. vietu.

1,5 kilometrus garo trasi latviete veica trijās minūtēs un 32,68 sekundēs, par 10,09 sekundēm atpalikdama no labākā rezultāta īpašnieces mājinieces Nadīnes Fēndrihas.

Otro labāko rezultātu sasniedza norvēģiete Tirila Udnesa Venga, kura mājiniecei zaudēja 2,41 sekundi, bet 2,57 sekundes no Fēndrihas atpalika zviedriete Marta Rosenberga.

No 30. vietas īpašnieces austrietes Lizas Untervēgeres, kura kā pēdējā iekļuva sacensību nākamajā kārtā, latviete atpalika 23 sekundes simtdaļas.

Sieviešu sacensībās uzvaru finālā izcīnīja Fendriha, kura par 0,47 sekundēm apsteidza zviedrieti Maju Dālkvistu un par 0,62 sekundēm - Vengu.

Pasaules kausa kopvērtējumā Eiduka ar 314 punktiem ieņem 20. vietu, bet U-23 vecuma grupā viņa ir līdere, norvēģieti Helēni Mariji Fossesholmu apsteidzot par 84 punktiem.

Fossesholma tūrē nepiedalās, bet nākamajai konkurentei Jasmīnai Keherei no Somijas ir 169 punkti.

Kopvērtējuma vadībā ar 925 punktiem ir Venga, kura par 187 punktiem apsteidz amerikānieti Džesiju Diginsu, kura sestdien ierindojās 40. vietā.

Vīriešu sacensībās uzvaru svinēja norvēģis Juhanness Klēbo, kurš distanci veica trijās minūtēs un 0,98 sekundēs.

Viņš 99 sportistu konkurencē par 0,18 sekundēm apsteidza itāli Federiko Pellegrino un par 2,19 sekundēm - tautieti Sindri Bjērnestadu Skaru.

Pasaules kausa kopvērtējumā norvēģim Polam Golbergam, kurš sestdien nestartēja, ir 786 punkti, Klēbo sakrājis 682 punktus un Pellegrino - 557 punktus.

Eiduka ir vienīgā Latvijas pārstāve šīs sezonas "Tour de Ski" sacensībās. Pagaidām nav zināms, vai latviete veiks pilnu tūri.

Finālsacensības sprintā paredzētas plkst. 15 pēc Latvijas laika, tās tiešraidē pārraidot televīzijas kanālam "Eurosport 2".

Pirmie divi sacensību posmi, kuros slēpotāji sacenšas sprintā brīvajā stilā un iedzīšanā klasiskajā distancē desmit kilometru slēpojumā ar kopēju startu, notiek Valmistairā. Trešais un ceturtais posms paredzēti Vācijas trasē Oberstdorfā, slēpotājiem aizvadot desmit kilometru klasiskā stila sacensības ar individuālo startu un 20 kilometru iedzīšanu brīvajā stilā.

Trīs noslēdzošie posmi paredzēti Itālijas trasē Valdifjemmē. 6. janvārī notiks sprinta sacensības klasikā, kam sekos 15 kilometru sacīkstes klasiskajā stilā ar kopējo startu. Septītajā posmā slēpotājus sagaida deviņu kilometru distance brīvajā stilā ar kāpumu Čermisa kalnā.

Eiduka kā U-23 vecuma grupas Pasaules kausa kopvērtējuma līdere tūri sāka zaļajā krekliņā, šajā ieskaitē tuvāko sekotāju norvēģieti Helēni Mariji Fossesholmu apsteidzot par 84 punktiem. Fossesholma tūrē nepiedalās, bet nākamajai konkurentei Jasmīnai Keherei no Somijas līdz sestdienai bija par 161 punktu mazāk nekā Eidukai. Kopējā ieskaitē Eiduka bija augstajā 18.pozīcijā.

Pagājušajā gadā šajā seriālā sacentās gan Raimo Vīgants, gan Eiduka, kura četros posmos vienreiz iekļuva labāko 30 skaitā, bet vēl gadu iepriekš Eiduka kļuva par pirmo Baltijas valstu slēpotāju, kura piedalījusies visos tūres posmos.

Šogad sieviešu konkurencē tūri uzsāka 71 slēpotāja.

Iepriekšējā sezonā par "Tour de Ski" čempioniem kļuva norvēģis Juhanness Klēbo un krieviete Natālija Ņeprjajeva.

Eiduka šajā sezonā startējusi Pasaules kausa posmos Rukā, Lillehammerē un Davosā. Visaugstāko pozīciju - 11. - viņa izcīnīja desmit kilometru brīvā stila sacensībās Lillehammerē, sasniedzot arī karjeras augstvērtīgāko rezultātu Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktu vērtē.

Pasaules čempionāts šosezon paredzēts februāra un marta mijā Slovēnijas pilsētā Planīcā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu