Rallijreida "Dakara" pirmajā posmā uzvar Sainss. Motociklu ieskaitē būs jauns čempions

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Spānijas autosportists Karloss Sainss seniors svētdien Saūda Arābijā izcīnīja uzvaru rallijreida "Dakara" pirmajā posmā vieglo automašīnu klasē, kamēr motociklu ieskaitē ātrākais bija amerikānis Rikijs Brebeks, bet pērna gada čempions Sems Sanderlends pēc kritiena izstājās no cīņas.

Sacensību ieskaitē sportisti svētdien mēroja 368 kilometrus, visātrāk šo distanci - trīs stundās 28 minūtēs un 55 sekundēs - veicot "Audi" pilotam, trīskārtējam čempionam Sainsam. Desmit sekundes lēnāks bija francūzis Sebastjēns Lēbs ("Bahrain"), bet divas minūtes un vienu sekundi atpalika Saūda Arābijas autosportists Džazīds al Radži ("Overdrive").

Sestdien prologā uzvarējušais Sainsa komandas biedrs Matīass Ēkstrems par starpfiniša izlaišanu saņēma 15 minūšu sodu, kā dēļ zviedrs no izcīnītās trešās vietas atkāpās uz 13.pozīciju. Pērn uzvarējušais katarietis Nasers Al-Atija ("Toyota Gazoo") pēc pirmā posma Sainsam zaudē vairāk nekā septiņas minūtes.

Jau tagad zināms, ka motociklu klasē būs jauns čempions, jo 2022.gadā uzvarējušais brits Sanderlends ("GasGas") 52.kilometra krita, kā dēļ guva smadzeņu satricinājumu un satraumēja plecu.

Pirmais šajā posmā finišēja Sanderlenda komandas biedrs, austrālietis Daniels Senderss, taču viņam, kā arī otro vietu guvušajam čīlieti Pavlo Kintaniljam ("Honda") un spānim Hoanam Barredam (JB) tika piemēroti sodi par ātruma limita pārsniegšanu.

Tādējādi pirmais bija ar "Honda" spēkratu braucošais Brebeks, kurš posmu veica četrās stundās četrās minūtēs un desmit sekundēs, 19 sekundes atpalika argentīnietis Kevins Benjavidess, bet vēl 20 sekundes lēnāks bija austrālietis Tobijs Praiss (abi - KTM).

Šī gada rallijreidā "Dakara" būs jāveic 8549 kilometri 15 sacīkšu dienu laikā, ieskaitot četru dienu braukšanu pa vēl neizpētītām Rub el-Hāli jeb Tukšā kvartāla tuksneša kāpām.

Ceļā Sarkanās jūras krastā 2022.gada pēdējā dienā devās aptuveni 790 motobraucēji, autobraucēji un stūrmaņi. Rallijreids finišēs Saūda Arābijas austrumu pilsētā Dammamā 15.janvārī.

"Dakaras" rallijreids norisinās 45.reizi, un ceturto reizi pēc kārtas tas notiek Saūda Arābijā. Pērn "Dakaras" rallijreidā vieglo automašīnu klasē uzvarēja katarietis Nasers Al-Atija ("Toyota"), bet motociklu ieskaitē uzvaras laurus plūca Lielbritānijas motosportists Sems Sanderlends ("GasGas").

Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, bet jau nākamajā gadā tas debitēja Dienvidamerikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu