FOTO ⟩ Bruņoti bandīti Meksikā uzbrukuši cietumam. Vairāki cilvēki nogalināti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uzbrukums cietumam Meksikā.
Uzbrukums cietumam Meksikā. Foto: AFP/SCANPIX

Bruņoti bandīti Meksikā svētdien, 1. janvārī, uzbrukuši cietumam valsts ziemeļu pilsētā Huaresā. Nogalināti 14 cilvēki, kā arī dota iespēja 24 ieslodzītajiem izbēgt, vēsta Čivavas štata prokuratūra.

Desmit no nogalinātajiem ir cietumsargi.

Foto: Meksikā bandīti bruņumašīnās iebrukuši cietumā

Uzbrukumā cietumam tika izmantotas bruņumašīnas. Drošības spēkiem izdevās atjaunot kontroli pār situāciju aptuveni piecas stundas pēc uzbrukuma sākuma.

Uzbrukuma laikā cietumā izcēlās kautiņi starp ieslodzītajiem, cietumnieki dedzināja mantas un iesaistījās sadursmēs ar apsargiem, vēstīja vietējie mediji.

Prokuratūra ziņoja, ka vardarbības uzliesmojumā cietumā ievainoti 13 cilvēki.

Cietumā, kur atsevišķos blokos izvietoti ieslodzītie no atšķirīgām noziedzīgajām bandām un narkotiku karteļiem, iepriekš notikuši vairāki dumpji un nemieri, arī 2009. gada martā, kad tika nogalināti 20 cilvēki.

Saskaņā ar Meksikas Valsts cilvēktiesību komisijas ziņojumu, kas tika publicēts 2022. gada februārī, šajā cietumā bija ieslodzīti vairāk nekā 3700 cilvēki, lai gan tas paredzēts 3135 ieslodzītajiem.

Meksikas cietumi ir hroniski pārpildīti un tajos valda vardarbība, kas pēdējos gados ir pieņēmusies spēkā, jo palielinājušies konflikti starp noziedzīgajiem grupējumiem.

Huaresa atrodas pie robežas ar ASV.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu