"Lai tik šauj!" "Pašpiekārta stulbuma birka." Sociālajos tīklos apspriež Vecgada uguņošanu (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Aleksey Boyko/Shutterstock

Par uguņošanu tiek lauzti šķēpi katru gadu. Šogad pirmo gadu vairākas Latvijas pilsētas no uguņošanas atteicās vispār. Sociālajos tīklos, apspriežot uguņošanu, gan daudzi saka – privāti šogad bliezts kā reti kuru gadu – jau labu laiku pirms vienpadsmitiem vakarā, un šur un tur petardes šautas pat sešos no rīta. Vai šogad uguņošana vispār bija iederīga, ņemot vērā, cik ļoti tā atgādina kara skaņas daudzajiem ukraiņiem, kas atraduši patvērumu Latvijā? Par vājprātā pārbiedētajiem suņiem, putniem un citām dzīvām radībām nav vērts pat runāt – viņu mokas atkārtojas katru gadu. Vai uguņošana vispār nav arhaisms?

Sociālo tīklu diskusijās nekādas vienprātības par uguņošanu nav. 

Daži komentētāji uzskata, ka atteikšanās no "oficiālās" uguņošanas, iespējams, bija iemesls, kāpēc privāto uguņotāju aktivitāte daudzviet bija lielāka nekā citkārt. 

Jaunā gada svinētāji "pēc Maskavas laika", protams, arī šogad bija dzirdami, daži, kā ziņo sociālo tīklu lietotāji, pat Rīgas centrā. Jāteic gan, ka salūti divpadsmitos naktī intensitātē neatpalika.

Jautājums - vai šogad vispār vajadzēja uguņot? Sociālajos tīklos domas dalās. 

Viens no uguņošanas noliedzēju spēcīgākajiem argumentiem šogad bija fakts, ka ukraiņu bēgļiem uguņošana var radīt bailes un ļoti nepatīkamas sajūtas. Taču arī te nav vienprātības. Daži saka - nevajag pārspīlēt, ukraiņi zina, kas ir salūts! 

Suņu un citu dzīvnieku paniskās bailes uguņošanas laikā ir vispārzināms fakts. Vislielāko risku suni pārbiedēt rada nekontrolētie uguņotāji, kuru rīcība ir neparedzama. 

Ne jau suņi vien cieš no uguņošanas skaņām. 

Suņa saimniece Kitija salūtā vairs nespēj saskatīt neko skaistu. 

Ne viens vien sociālo tīklu lietotājs sliecas domāt, ka uguņošanas vietā jānāk kam modernākam. 

Tomēr ir daudzi, kuriem uguņošana un Jaunā gada sagaidīšana joprojām ir nesaraujami saistītas lietas.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu