"Preses nama kvartāls" noslēdzis nomas līgumu ar "Rimi Latvia"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

"Preses nama kvartāla" attīstītāji parakstījuši nomas līgumu ar mazumtirdzniecības uzņēmumu "Rimi Latvia", informēja projekta attīstītāja "Lords LB Special Fund V" pārstāvji.

Nomas līgums paredz, ka "Rimi Latvia" multifunkcionālā centra pirmajā stāvā atvērs "Rimi Super" veikalu.

"Rimi Latvia" nekustamo īpašumu un attīstības direktors Māris Gailītis norāda, ka veikalu iecerēts veidot pēc jaunā dizaina.

"Preses nama kvartāla" attīstība Daugavas kreisajā krastā iecerēta trijās kārtās. No tām pirmajā kārtā būvē A klases biroju centru 26 500 kvadrātmetru platībā un 40 000 kvadrātmetru multifunkcionālu centru, ēkas savienojot caurstaigājamam ātrijam.

Multifunkcionālajā centrā būs apvienoti mazumtirdzniecības, sporta un medicīnas pakalpojumi, ēdināšanas zonas un unikāls futbola laukums uz ēkas piektā stāva jumta. To papildinās bērnu rotaļlaukums un publiski pieejamas atpūtas vietas. Trijos līmeņos virszemes stāvlaukumā kopumā būs pieejamas 1000 autostāvvietas gan darbiniekiem, gan viesiem, elektroauto uzlādes stacijas un 300 apsargājamas velonovietnes.

Pirmās kārtas attīstības vīzijas autors ir arhitektu birojs "Arhis Arhitekti" sadarbībā ar "Arrow Architects" no Dānijas. Savukārt būvniecību par 76,8 miljoniem eiro īsteno uzņēmums "UPB". Pirmās kārtas kopējās izmaksas būs vairāk nekā 100 miljoni eiro. Celtniecība sākta 2021.gadā. Plānots, ka "Preses nama kvartāla" pirmās kārtas realizācija noslēgsies 2024.gada pavasarī.

Nākamajām būvniecības un attīstības kārtām projekta attīstītāji konkrētus ieguldījumu apmērus pagaidām neatklāj, bet aprēķini liecina, ka "Preses nama kvartāla" realizācijai no projektēšanas līdz trešās kārtas realizācijai būs nepieciešami gandrīz 500 miljoni eiro.

Projekta attīstītāju "Lords LB Special Fund V" pārvalda Lietuvas Bankas licencēta ieguldījumu pārvaldības sabiedrība "Lords LB Asset Management", kas kopš 2008.gada sniedz pakalpojumus gan institucionālajiem, gan privātajiem investoriem. Uzņēmums pašlaik pārvalda 16 fondus - 12 nekustamā īpašuma fondus, vienu privātā kapitāla fondu, vienu enerģētikas un infrastruktūras fondu un divas investīciju kompānijas. "Lords LB Asset Management" kopējo pārvaldīto aktīvu vērtība 2022.gada jūnija beigās bija 802 miljoni eiro. Uzņēmums ir pārstāvēts Latvijā ar vairākiem nekustamā īpašuma attīstīšanas un apsaimniekošanas fondiem.

Jau vēstīts, ka "Rimi Latvia" 2021.gadā strādāja ar 946,508 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās par 8,3% un bija 30,409 miljoni eiro.

Kompānija "Rimi Latvia" reģistrēta 1992.gada janvārī, un tās pamatkapitāls ir pieci miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Zviedrijā reģistrētais uzņēmums "Rimi Baltic".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu