FOTO ⟩ Liepājā būvdarbu laikā strādnieki atrod Pirmā pasaules kara enkurmīnu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ogres 54. bataljona zemessargi/Facebook.com

Liepājā būvdarbu laikā strādnieki atrod sprādzienbīstamu priekšmetu, liecina Zemessardzes 54. kaujas atbalsta bataljona ieraksts sociālajā medijā "Facebook".

Ierakstā norādīts, ka Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Sprādzienbīstamu priekšmetu iznīcināšanas rotas speciālisti konstatēja Pirmā pasaules kara enkurmīnu. Tā tika transportēta uz drošu iznīcināšanas vietu un iznīcināta.

Zemessardzes 54.kaujas atbalsta bataljons atgādina par rīcību, ja tiek uziets sprādzienbīstams priekšmets. Drošā attālumā jāatzīmē sprādzienbīstamā priekšmeta atrašanās vieta ar blakus pieejamiem materiāliem. Sprādzienbīstamo priekšmetu nedrīkst aizskart.

Foto: Ogres 54. bataljona zemessargi/Facebook.com

Tāpat personai ir nekavējoties jāattālinās no sprādzienbīstamā priekšmeta atrašanās vietas un jāatceras savu atzīmi, lai varētu norādīt Valsts policijai (VP), kur tas atrodas.

Par iespējamo sprādzienbīstamo priekšmetu jāziņo VP pa tālruni 110, sniedzot atrastā priekšmeta vizuālu raksturojumu. VP sazināsies ar NBS Sprādzienbīstamu priekšmetu iznīcināšanas rotu, kas arī ieradīsies notikuma vietā un drošā veidā lādiņu iznīcinās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu