VIDEO ⟩ "Telegram" pievienojies miris politiķis. Kas notiek ar tālruņa numuru pēc nāves? (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Nopparat Khokthong/Shutterstock

Saziņas lietotnē tiešsaistē parādījies tālruņa numurs, ko lietojis aizsaulē aizgājušais politiķis Roberts Ķīlis. Tas izraisījis mulsumu tiem, kuriem telefonos saglabāts Ķīļa tālruņa numurs, vēsta raidījums "Bez tabu".

Lietotnes "Telegram" lietotāji, kuriem šis tālruņa numurs saglabāts kā Ķīļa numurs, saņēmuši paziņojumu, ka it kā Roberts Ķīlis reģistrējies lietotnē.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas Tīklu infrastruktūras nodaļas vadītājs Māris Pavārs stāsta: "Elektronisko sakaru likums nosaka, ka minimālais termiņš pēc sakaru pakalpojuma līguma izbeigšanas ar lietotāju pirms nodošanas nākamajam lietotājam ir viens mēnesis, bet praksē operatori to pietur ap sešiem mēnešiem."

Numuru pieturēšana vismaz mēnesi un nodošana citam lietotājam ir prakse, ko piekopj Eiropas Savienībā.

"Operators saņēmis numerāciju. Par to viņš maksā numerācijas nodevu. Līdz ar to, ja numurs netiek piešķirts nākamajam galalietotājam, tie būs izdevumi operatoram," skaidro Māris Pavārs.

Ja tuvinieki nevēlas, ka mirušā tālruņa numuru nodod lietošanā citam cilvēkam, var turpināt par to maksāt abonēšanas maksu, informēja SPRK.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu