Kundziņsalā zem ledus pakļūst astoņgadīgs zēns. Viņa dzīvību izglābj garāmbraucošs šoferis

Apollo.lv
Foto: Facebook/Rīgas pašvaldības policija

Trešdien, 4. janvārī, Kundziņsalā Sarkandaugavas ūdenstilpē bija ielūzis astoņus gadus vecs zēns, kuru no ūdens izvilcis garāmbraucošs vīrietis, vēsta Rīgas pašvaldības policija (RPP).

Zēnu izglāba kāds kravas automašīnas vadītājs. Vīrietis, braucot garām, apturēja savu transportlīdzekli un ieskrēja ūdenī, lai izvilktu zēnu. 

Minētais vadītājs ir Rīgas reģiona pārvaldes Operatīvās vadības biroja vecākais inspektors,

kurš tobrīd notikuma vietā atradās no darba brīvajā laikā, informēja Valsts policijā.

Ar operatīvajiem dienestiem sazinājies kāds aculiecinieks, kurš pamanījis, ka kravas auto šoferis ieskrien ūdenī. 

Neilgi pēc plkst. 15 RPP saņēma izsaukumu un uz notikuma vietu tika norīkota tuvākā Ziemeļu pārvaldes ekipāža. Vēl pirms likumsargiem notikuma vietā jau bija ieradusies Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigāde. 

Pats kravas automašīnas vadītājs notikuma vietā vairs neatradās, jo, sagaidījis ārstu brigādi, bija devies tālāk. Tomēr pēc telefona sarunas ar slīkušā zēna vecākiem viņš atgriezies notikuma vietā.

Vīrietis skaidroja, ka

braucis garām un pamanījis vairākus bērnus pie krasta, taču viens no viņiem bija jau zem ledus. Vīrs izkāpis no automašīnas un skrējis glābt zēnu.

Pēc medicīniskās apskates ārsti pieņēma lēmumu, ka bērna hospitalizācija nav nepieciešama, tādēļ bērns tika nodots vecākiem.

RPP izsaka pateicību vīrietim, kurš nekavējoties reaģēja un izglāba zēna dzīvību. 

Policija aicina vecākus pārrunāt ar bērniem ledus bīstamību, piekodinot, ka uz ledus nedrīkst ne tikai kāpt, bet arī rotaļāties un uzturēties tā tuvumā, īpaši, kad laikapstākļi ir mainīgi un tas kļūst trausls, neizturīgs un ļoti bīstams.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu