Arī Vācija aicina atturēties no nebūtiskiem braucieniem uz Ķīnu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: IHOR SULYATYTSKYY/Shutterstock

Vācija sestdien aicināja cilvēkus atturēties no nebūtiskiem braucieniem uz Ķīnu, kas cīnās ar Covid-19 gadījumu skaita pieaugumu pēc stingro ierobežojumu atvieglošanas.

"Pašlaik mēs iesakām atturēties no nebūtiskiem braucieniem uz Ķīnu. Iemesls ir Covid-19 inficēšanās gadījumu skaita pieaugums un pārslogotā veselības sistēma," tviterī paziņoja Vācijas Ārlietu ministrija.

Vairāk nekā desmit valstis ir ieviesušas jaunus noteikumus ceļotājiem no Ķīnas.

Eiropas Savienības (ES) eksperti šonedēļ "stingri ieteica" bloka 27 dalībvalstīm pieprasīt testus cilvēkiem, kuri lido no Ķīnas, un veikt izlases veida pārbaudes iebraucējiem.

Vairākas citas ES valstis, tostarp Vācija, Francija, Vācija, Itālija un Spānija, jau ir paziņojušas par Covid-19 testu prasībām ceļotājiem, kas ierodas no Ķīnas. Līdzīgas prasības izteikušas arī ASV un Japāna.

Ķīnas varasiestādes pēdējās dienās ir paziņojušas, ka pirmais inficēšanās vilnis ir sasniedzis maksimumu pilsētās, tostarp Pekinā un Tjandzjinā.

Taču beigas nebūt nav tuvu, jo amatpersonas brīdina par uzliesmojumu tuvāko nedēļu laikā, jo lielpilsētās strādājošie cilvēki ziemas ceļojumu sezonā atgriežas savās dzimtajās lauku pilsētās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu