Bertāns sekmē "Mavericks" uzvaru pār novājināto "Pelicans"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns.
Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns. Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns sestdien guva piecus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, viņa pārstāvētajai Dalasas "Mavericks" svinot uzvaru.

Dalasieši mājās ar rezultātu 127:117 (34:15, 29:31, 34:35, 30:36) uzvarēja bez vairākiem vadošajiem basketbolistiem spēlējušo Ņūorleānas "Pelicans".

Bertāns spēlēja 12 minūtes un 50 sekundes, nekļūdīgi izpildot abus metienus no spēles, vienu divu punktu vērtībā un otru - trīs. Rūjienieša kontā bija arī divas rezultatīvas piespēles, viena kļūda un viena piezīme. "Mavericks" ar Bertānu laukumā iemeta tikpat daudz punktu, cik ielaida.

Uzvarētāju rindās savu devīto "triple-double" sezonā sasniedza Luka Dončičs, kurš guva 34 punktus, izcīnīja desmit atlēkušās bumbas un atdeva desmit rezultatīvas piespēles. Slovēnis tika arī pie savas desmitās tehniskās piezīmes sezonā.

Mājiniekiem rezultatīvi spēlēja arī Kristians Vuds, kurš guva 28 punktus.

"Pelicans" komandā ražīgākais ar 25 punktiem un desmit bumbām zem groziem bija lietuvietis Jons Valančūns, kura dalība mačā bija zem jautājuma zīmes. Nadži Māršals piebalsoja ar 24 punktiem.

Viesiem nespēlēja neviens no trīs komandas rezultatīvākajiem spēlētājiem - Zaions Viljamsons, Brendons Ingrems un Kristians Džeimss Makolums.

"Mavericks" ar 23 uzvarām 40 mačos ieņem ceturto vietu Rietumu konferencē, kamēr "Pelicans" ar 24 panākumiem 40 cīņās ir pozīciju augstāk.

Svētdien dalasieši viesosies pie Oklahomasitijas "Thunder".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu