Par islāma terorakta plānošanu Vācijā aiztur Irānas pilsoni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Pretterorisma izmeklētāji Kastropā-Raukselā Vācijas ziemeļrietumu Rūras apgabalā aizturējuši 32 gadus vecu Irānas pilsoni aizdomās par islāmistu terorakta plānošanu.

Vīrieti tur aizdomās par toksisko vielu cianīda un ricīna iegādi, svētdien paziņoja Diseldorfas policijas un Reklinghauzenas un Minsteres policija. Kopā ar viņu aizturēts vēl viens vīrietis.

Reģionālā sabiedriskā raidorganizācija WDR vēstīja, ka abi aizturētie, kuri tiesībsargājošo institūciju darbiniekiem nepretojās, ir brāļi.

Operācijā 15 kilometrus uz ziemeļrietumiem no Dortmundes esošajā Kastropā-Rukselā piedalījās izmeklētāji aizsargtērpos, policisti, ugunsdzēsēji un neatliekamās palīdzības dienesti. Norobežota tika plaša teritorija.

Izmeklētāji paziņoja, ka "apsūdzētais tiek turēts aizdomās par nopietna vardarbības akta, kas apdraudētu valsti, gatavošanu". Kratīšanā tika meklētas indīgas vielas un citu pierādījumi.

Laikraksta "Bild" rīcībā esošā informācija liecina, ka Vācijas Federālā kriminālpolicija abus vīriešus vēroja vairākas dienas pēc tam, kad bija saņēmuši informāciju no "draudzīgas izlūkošanas aģentūras".

Svētdienas pēcpusdienā izmeklētāji paziņoja, ka kratīšanas laikā konfiscēti datu nesēji, kas tiks analizēti, tomēr nav atrastas indīgas vielas.

Ricīns ir ļoti indīga viela, un Vācijā tā oficiāli atzīta par bioloģisku ieroci.

Iepriekšējo reizi ricīna izmantošana Vācijā atklāta pirms četriem gadiem, kad Ķelnē kāds Tunisijas pilsonis un vāciete izgatavoja indi un veica izmēģinājuma sprādzienu. Viņiem piespriesti ilgi cietumsodi. Tolaik varasiestādes paziņoja, ka bumba ar tērauda bumbiņām un ricīnu varētu nogalināt pa 200 cilvēku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu