Apglabāta sieviete, kuras līķis tika sajaukts "Stradiņu" morgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Perova Evgeniya/Shutterstock

Pirms nedēļas Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) morgā tika sajauktas divas mirušas sievietes. Santijas ģimene nevarēja atvadīties no mammas, kamēr netika noskaidrota viņas atrašanās vieta. Sestdien, 7. janvārī, no sievietes izdevies cieņpilni atvadīties, vēsta Latvijas Televīzija. 

Piektdien, 6. janvārī, tika veikta līķa ekshumācija. Santijas mamma ar citas personas identitāti bija apglabāta kādā no Rīgas kapsētām.

Sestdien, 7. janvārī, Santijas mamma tika guldīta zemē.

"Mūsu mamma tagad dus mierā. Paldies visiem, kuri juta mums līdzi un palīdzēja mammu meklēt un atrast," saka Santija. 

Slimnīca ir gatava ģimenei segt pārapbedīšanas izdevumus.

"Apollo.lv" jau ziņoja, ka kapličā Lielvārdē apbērēšanai tika nogādāta sveša sieviete, kas ģērbta Santijas mammas drēbēs. PSKUS morga darbinieki bija sajaukuši divas mirušas sievietes. Otra sieviete jau tika apglabāta. 

"Virzīšanās ir smaga, komunikācija [ar policiju] ir apgrūtināta. Ja es pati nezvanu un neprasu, liekas, ka nekas nekustas. Turēt mūs neziņā ir briesmīgākais, kas var notikt," sacīja Santija.

Kriminālprocess ir ierosināts Rīgas Zemgales iecirknī. "Mēs arī saprotam ģimeni, darīsim visu īslaicīgā periodā, lai var mammu apglabāt pieklājīgā veidā. Ir vēl viena puse cietusi, apglabājot ne savu radinieci. Darbs ir liels, secīgi notiek darbs," skaidro Rīgas Zemgales iecirkņa priekšnieks Didzis Matīss.

"Tas prasīja daudz darba, bija jānoskaidro iespējamās puses un kriminālatbildība, kuras ir vainīgās personas," norāda Matīss.

Tiek izmeklēta morga darbinieku nolaidība. Ja tiks pierādīta vaina, notiesājoša sprieduma gadījumā par šādu nolaidību paredzēts naudas sods, piespiedu darbs vai īslaicīga brīvības atņemšana.

Visticamāk, darbinieki zaudēs darbu morgā. Paziņojumu jau izplatījusi Stradiņa slimnīca.

Tomēr ģimene apsver iespēju tiesā vērsties pret slimnīcu par morālā kaitējuma piedziņu.

"Kādam ir jāuzņemas atbildība par notikušo, lai nekas tāds nekad neatkārtotos. Ir jābūt cieņai gan pret dzīviem, gan pret mirušajiem," norāda mirušās meita Santija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu