Merzļikins: Jātiek ārā no sūdiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Reuters/ScanPix

Latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins pēc kārtējā zaudējuma Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā izteicies ļoti paškritiski.

Svētdien, 8. janvārī, Kolumbusas vienība ar 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) piekāpās Vašingtonas "Capitals", piedzīvojot desmito zaudējumu pēdējos 12 mačos.

Pats Merzļikins uzvaru nav izcīnījis kopš pērnā gada 12. decembra, jo dažādu iemeslu dēļ pus mēnesi nebija atrodams "Blue Jackets" aktīvo spēlētāju sarakstā.

Lai gan mačā pret "Capitals" latviešu vārtu vīrs zaudēja tikai vienu ripu, uzvara spēlē netika gūta, tāpēc viņš pēcāk komentāros bija ļoti paškritisks.

"Šī sezona man ir liela dzīves mācība. Tas, ko jūtu iekšienē, ir kas pavisam pretīgs. Ticiet man, sajūtas nav labas. Šī, visticamāk... nē, nelietošu vārdu "visticamāk". Šī ir manas karjeras sliktākā sezona. Vasarā smagi strādāju. Gribēju būt gatavs sezonai. Gribēju aizvest komandu tik tālu, cik iespējams," uz ieguldīto darbu atskatījās Merzļikins.

Latviešu hokejists norāda, ka viņam šosezon arī patraucējuši savainojumi, tomēr viņš attaisnojumus nemeklē.

"Te nav ko slēpt - savu darbu daru sūdīgi. Patiešām sūdīgi. Tad atkal un atkal sekoja slimība, savainojums, slimība, savainojums. Visbeidzot atkal saslimu ar kovidu... Arī tas vēl eksistē," sacīja latviešu vārtsargs.

Šajā sezonā "Blue Jackets" vairs ir tikai matemātiskas izredzes pacīnīties par vietu izslēgšanas spēlēs. Merzļikins uzsver, ka atlikušajā sezonas daļā galvenais ir atgūt pārliecību par saviem spēkiem. Ne tikai viņam pašam, bet arī visai komandai kopumā.

"Nezinu, vai tas ir slikts vārds, bet mums ir jātiek ārā no sūdiem. Mēs esam šeit, lai uzvarētu. Nekas nesanāk. Kaut kas nav kārtībā, bet es nezinu, kas tieši. Es allaž vispirms vainošu sevi. Mana mamma teica, ka šajā pretīgajā un negatīvajā situācijā ir arī kas pozitīvs. Man tikai to jāatrod. Tāpēc cenšos klausīt savu mammu un mēģinu atrast pozitīvo," sacīja vārtsargs.

Merzļikins šosezon vidēji spēlē zaudējis 4,52 ripas, atvairot vien 86,5% metienu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu