Kariņš nosauc, kam 2023. gada budžetā tiks atvēlēts papildu finansējums (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Premjerministrs Krišjānis Kariņš
Premjerministrs Krišjānis Kariņš Foto: Valsts kanceleja

2023. gada valsts budžetā papildu līdzekļus ieguldīsim aizsardzībā, iekšējā drošībā, veselībā, izglītībā un zinātnē, pirmdien pēc koalīcijas partiju sanāksmes žurnālistiem pavēstīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers skaidroja, ka vēl nav gala vienošanās par budžetu, taču skaidri ir iezīmējies, ka papildu finansējums tiks ieguldīts Latvijas aizsardzībā, valsts iekšējās drošības un veselības jomas stiprināšanā un izglītības un zinātnes attīstībā.

Koalīcija turpinās darbu pie valsts budžeta sagatavošanas, un premjera mērķis ir līdz šīs nedēļas beigām panākt vienošanos un virzīt šo jautājumu uz skatīšanu valdībā.

Kariņš akcentēja, ka svarīgi, lai 2023. gada budžetā tiktu sākts īstenot valdības noteiktos pamatmērķus un prioritātes.

Koalīcija šodien politiski arī vienojās par iespēju pēc vajadzības veidot Ministru kabineta komitejas, lai uzlabotu starpnozaru sadarbību, norādīja Kariņš un "Apvienotā saraksta" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars.

Nākamnedēļ koalīcija plāno skatīt jautājumus, kurās jomās tiks veidotas pirmās komitejas. Neformāli kā pirmā tiek minēta Eiropas Savienības fondu un investīciju komiteja finanšu ministra Arvila Ašeradena (JV) vadībā, kas koordinēs ministriju darbību ES piešķirto līdzekļu efektīvākai izmantošanai.

Kā ziņots, ministrijām maksimāli pieļaujamais valsts budžeta izdevumu kopējais apjoms 2023., 2024. un 2025. gadam jāaprēķina un jāiesniedz Finanšu ministrijā līdz 13. janvārim.

Budžeta likumprojektu paketes izskatīšana Ministru kabinetā paredzēta 24. un 31. janvārī.

Valsts budžetu un to pavadošos dokumentus valdībā plānots apstiprināt 7. februārī un Saeimā iesniegt 9. februārī.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu