"Ar ko viņa domāja?" Ščerbatihs un Andruškevičs komentē Rebekas Ibrahimas atgriešanos sportā (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rebeka Salsabila Ibrahima
Rebeka Salsabila Ibrahima Foto: EPA/LETA

Visai kritiski par savas bijušās audzēknes Rebekas Ibrahimas startu zem Kataras karoga sarunā ar žurnālu "Privātā Dzīve" izteikušies viņas bijušie treneri Eduards Andruškevičs un Viktors Ščerbatihs.

Kā zināms, bijusī Latvijas svarcēlāja Rebeka Koha 2020. gadā pameta Latvijas sporta saimi, apprecoties ar Kataras diska metēju Moāzu Ibrahimu un pārņemot viņa uzvārdu.

Pavisam nesen svarcēlāja atgriezās sporta apritē, startējot Kataras kausā. Viņa šajās sacensībās triumfēja ar 175 kilogramu kopsummu, kas bija par 44 kilogramiem mazāks svars nekā sportistes iespētais viņas līdz tam brīdim pēdējās sacensībās, 2019. gadā.

Sportistes ilggadējais treneris Eduards Andruškevičs sarunā ar "Privāto Dzīvi" norādīja, ka viņš bijušo audzēkni vēl nedaudz pakonsultējot, tomēr viņu par Ibrahimas treneri vairs īsti nevarot saukt.

"Īsti neesam pat tikušies, jo viņai galvenais ir islāms – ticība, kas komunikāciju ar vīriešiem tikpat kā nepieļauj," sacījis Andruškevičs, piebilstot, ka, viņaprāt, sportiste pārlieku ātri pēc meitas dzimšanas (septiņi mēneši) atgriezusies pie svaru cilāšanas.

Asāks savos izteikumos bija Latvijas leģendārais svarcēlājs Viktors Ščerbatihs. Viņš norādīja, ka Ibrahimu pavisam noteikti netrenēšot.

"Ar ko viņa domāja, kad gāja prom? Ar ko domā tagad? Viņa nerunā ne ar mani un pat ne ar meitenēm, ar kurām kopā savulaik trenējās un startēja. Viens gan man joprojām ir atmiņā – kad Rebeka aizgāja, viņa nevienam pat paldies nepateica. Ļaunatminīgs neesmu, bet es viņu netrenēšu," sacījis Ščerbatihs.

Bijušais Latvijas svarcēlājs arī izcēla sportistes augstprātību, norādot, ka pēc otrā triumfa Eiropas čempionātā parādījusies tā sauktā zvaigžņu slimība un Ibrahima treniņprocesā sākusi diktēt savus noteikumus.

Lasi vairāk žurnāla "Privātā Dzīve" 10. janvāra numurā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu