VIDEO Ūdens līmenis Daugavā Jēkabpils novada teritorijā ceļas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Ūdens līmenis Daugavā Jēkabpils novada teritorijā ceļas, tomēr pilsētā plūdus neparedz, informēja pašvaldības vadītājs Raivis Ragainis.

Ledus masas Daugavā blīvējas, un to daudzums visu laiku palielinās. Visvairāk apdraudēta ir Sakas sala. Dažādās vietās pie Daugavas visu laiku atrodas cilvēki, kas kopīgā "WhatsApp" čatā pastāvīgi ziņo par ūdens līmeņa izmaiņām.

"Mēs, vietējie, palus uztveram kā pašsaprotamus. Tie ir gandrīz katru gadu, esam pie tiem pieraduši, tāpēc tos uztveram kā dabas parādību, nevis katastrofu, un ar tiem jau laikus rēķināmies," pauda Ragainis. Šodien ap plkst.13 ūdens līmenis Jēkabpilī bija jau 6,30 metri virs novērojumu stacijas nulles atzīmes, tomēr Jēkabpilī plūdiem nevajadzētu būt, jo pilsētu sargā dambji augšpus un lejpus pilsētas.

Plūdi pilsētā iespējami, ūdens līmenim pārsniedzot septiņu metru robežu, informē laikraksts "Jēkabpils laiks". Sākusi applūst lejpus Jēkabpils esošā Sakas sala, un pirmās mājas jau ir ūdenī. Iedzīvotāji steidz gādāt produktus, lai paspētu tos aizvest uz mājām pirms piebraucamā ceļa applūšanas, informē laikraksts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu