VIDEO ⟩ Augšlīgatnes iedzīvotājus jau mēnesi tramda mežacūka (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Augšlīgatnē, Cēsu novadā, kāda vietējā iedzīvotāja stāsta par jaunu kaimiņu - mežacūku, kas apkaimē pērnā gada decembrī sācis radīt nekārtības, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu". 

Video: Raidījuma "Bez tabu" sižets

Sievietei pirmā satikšanās reize ar mežacūku šķūnī izraisīja pārbīli. Nākamajā reizē mežacūka jau slēpās zem daudzdzīvokļu dzīvojamā nama pirmā stāva balkona.

Mežacūka jau uzbrukusi iedzīvotājiem un mājdzīvniekiem. Iedzīvotāji, galvenokārt baidoties par bērnu un mājdzīvnieku drošību, vērsušies gan policijā, gan pašvaldībā, taču bez rezultāta. 

Valsts meža dienesta Medību daļas vadītājs Valters Lūsis iesaka iedzīvotājiem ar pašdarbību nenodarboties, jo neatkarīgi no mežacūkas vecuma un izmēriem tā var būt bīstama.

Cēsu novada Līgatnes apvienības pārvaldē norāda, ka patlaban tiek izskatīti divi varianti situācijas risināšanai. "Pirmais – mēģināt iedzīvotājiem dzīvnieku aizbaidīt un radīt nekomfortablus apstākļus. Otrais – šobrīd pašvaldība ar pašvaldības policijas starpniecību organizē dzīvnieka iemidzināšanu un aizvešanu uz mežu attālākās teritorijās."

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu