Ceļošana ar lidmašīnu reizēm ir dārgs prieks - aviobiļetes maksā lielu summu, nepieciešams maksāt par bagāžu un ceļa izdevumiem. Tomēr turīgi cilvēki var atļauties privātas lidmašīnas un ar tām apceļot visu pasauli. Portāls "Finances Online" apkopojis astoņas pasaulē dārgākās lidmašīnas. 

Liela izmēra privātās lidmašīnas ir ar guļvietām, pilnībā aprīkotām virtuvēm, vannas istabām ar dušu, konferenču telpām, interneta pieslēgumu un satelīta sakariem. 

Lidmašīnas interjeru un dekorācijas var ierīkot pēc paša patikas. Tiek ziņots, ka Brunejas sultāns Hasanals Bolkiahs savas privātās lidmašīnas vannas istabu aprīkojis ar masīvām zelta izlietnēm. Visdārgākā privātā lidmašīna ir Saūda Arābijas princim al Valīdam bin Talalam. "Airbus A380" maksā 500 miljonus dolāru. 

Par augstākās klases biļetēm komerciālās lidmašīnās iespējams tikt pie privātas istabas ar gultu, pusdienu galda, digitālas izklaides sistēmas, vīniem un izsmalcinātiem ēdieniem. Pasaulē dārgākā lidojuma biļete maksājot 30 000 dolārus. Šo lidojumu veic lidsabiedrība "Emirates" no Losandželosas uz Dubaiju. Ar to lido Holivudas zvaigznes, biznesmeņi un modes cienītāji. Lidmašīnā ir spa, gultas ar matračiem, individuāli mini bāri un pilnībā atdalīti privāti apartamenti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp