Traģēdija Dakāras rallijreidā - pēc sadursmes ar sacensību līdera Lopraisa spēkratu miris skatītājs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleša Lopraisa vadītais spēkrats
Aleša Lopraisa vadītais spēkrats Foto: Reuters/ScanPix

Dakāras rallijreida 9. posmā notikusi traģēdija - pēc sadursmes ar čehu pilota Aleša Lopraisa vadīto spēkratu miris kāds skatītājs.

Lopraiss startē smago spēkratu jeb T5 klasē un pēc devītā posma bija šīs kategorijas sacensību līderis. Tomēr nelaimīgā epizodē viņa vadītais spēkrats aizķēra kādu skatītāju, kurš atradās zem rampas un notikušo fotografēja.

"The Chequered Flag" ziņo, ka vīrietis pēc sadursmes ar spēkratu sākotnēji piecēlies kājās, bet uzreiz pēc tam saļimis. Viņam palīgā nekavējoties steidzās citi apmeklētāji, bet vīrietis piedzīvoja sirdstrieku ceļā uz tuvāko slimnīcu.

Bojāgājušā identitāte netiek atklāta, bet ir zināms, ka mirušais vīrietis bija 69 gadus vecs.

Lopraiss pēc traģiskā incidenta nolēma izstāties no tālākām sacensībām, neskatoties uz līderpozīciju savā klasē.

Savā "Facebook" kontā pats sportists paskaidroja pieņemto lēmumu.

"Par notikušo uzzināju pēc atgriešanās no devītā posma. Mēs jau bijām gultās, kad apkalpojošais personāls parādīja video ar incidentu, kurā mēs aizķērām vīrieti, kurš mūs fotografēja. Viņam nākamās divas trīs stundas bija slikta dūša. Ceļā uz slimnīcu viņš mira.

Cilvēka dzīvība izdzisa, un tā bija mana vaina, jo pie stūres biju es," savā "Facebook" kontā publicētajā video teica pilots.

"Vēlētos izteikt visdziļāko līdzjūtību viņa tuviniekiem un draugiem. Man ir ļoti žēl, un šis negadījums ar mani būs visu atlikušo mūžu," sacīja Lopraiss.

Šis ir sestais fatālais gadījums, kopš leģendārais rallijreids tika pārcelts uz Saūda Arābiju (2020. gadā). Kopumā Dakāras rallijreida norises vēsturē ir izdzisušas 76 dzīvības.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu