"Tikai speciāli pasliktina apstākļus." Navaļnija sieva publicē satraucošu ierakstu par vīra veselību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas opozīcijas politiķis Aleksejs Navaļnijs un viņa sieva Jūlija.
Krievijas opozīcijas politiķis Aleksejs Navaļnijs un viņa sieva Jūlija. Foto: Instragram/yulia_navalnaya

Krievijas opozīcijas politiķis Aleksejs Navaļnijs pašlaik atrodas ieslodzījumā Vladimiras apgabala labošanas darbu kolonijā Nr. 6. Viņa sieva Jūlija ar sociālo tīklu starpniecību uzrunājusi kolonijas administrāciju un apsūdzējusi to apzinātā medicīniskās palīdzības nesniegšanā viņas vīram.

Jūlija Navaļnija savā "Instagram" profilā raksta, ka Navaļnijam, kurš nesen kārtējo reizi ievietots izolatorā, jau nedēļu ir paaugstināta temperatūra. Par to, ka viņš saslimis, Navaļnijs sievu informējis jau 2. janvārī.

"Jau vairāk nekā nedēļu viņam neļauj dienas laikā gulēt, neskatoties uz paaugstinātu temperatūru. Viņu neārstē, bet tikai speciāli pasliktina apstākļus," raksta Navaļnija.

Par to, ka Navaļnijs saslimis, šonedēļ informēja arī viņa advokāts, piebilstot, ka viņš mēģinās nodot Navaļnijam zāles.

Jūlija Navaļnija apstiprina, ka cietuma administrācija sākotnēji atļāvusi advokātam nodot Navaļnijam zāles, tomēr vēlāk no viņa nekas netika pieņemts.

"Es te nemaz nevērsīšos pie [Krievijas diktatora Vladimira] Putina, kā ierasts. Viņš sēž bunkurā un marinē visus divas nedēļas pirms katras tikšanās. Ar viņu viss skaidrs," raksta Navaļnija.

"Es vēršos pie kolonijas Nr. 6 administrācijas un medicīniskā personāla. Jūs vispār esat cilvēki? Jūs taču mājās no darba gaida vecāki, bērni. Kas jums notiek galvā, kā jūs dzīvojat, priecājaties, ka speciāli inficējāt cilvēku, neārstējat viņu un nedodat zāles?" raksta Navaļnija, arī aicinot kolonijas administrāciju nodot viņas vīram vismaz zāles un pēc tam likt viņu mierā uz dažām dienām.

Aleksejs Navaļnijs kolonijā jau desmito reizi ievietots izolatorā. Šāds sods viņam tiek piemērots par nenozīmīgiem pārkāpumiem.

Pēdējo reizi viņš izolatorā ievietots, jo esot mazgājies nepareizā laikā.

10. janvāri Krievijas ārsti publiskoja atklātu vēstuli, kurā aicināja kolonijas administrāciju izbeigt ņirgāšanos par Navaļniju un nodrošināt viņam nepieciešamo medicīnisko palīdzību.

Šo vēstuli līdz šim parakstījuši vairāk nekā 600 ārsti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu