Baltkrievijā, iespējams, tiek veidota arī privāta armija

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Vital Hil/Shutterstock

Baltkrievijā, visticamāk, tiek veidota privātā militārā kompānija, kas būtu analogs Krievijas militārajam grupējumam "Vagner", atsaucoties uz Baltkrievijas opozīciju, vēsta vācu medijs "Deutsche Welle". 

Par šādiem Baltkrievijas varas iestāžu plāniem informēja Baltkrievijas opozicionāres Svjatlanas Cihanouskas vadītā Apvienotā pārejas kabineta loceklis aizsardzības un nacionālās drošības jautājumos Valērijs Sahašņiks.

Kā norādīja Sahašņiks, tas tiek darīts uz Baltkrievijas privātā apsardzes uzņēmuma "GradServiss" bāzes,

piebilstot, ka pēdējā laikā būtiski pieaudzis kompānijas darbinieku skaits. Šobrīd tas varētu būt pārsniedzis 1000.

"Kadru atlasīšana un sagatavošana turpinās jau vairākus mēnešus. Personāls palielināts galvenokārt ar armijas un citu spēka struktūru bijušajiem virsniekiem," viņš piebilda.

"GradServiss" darbinieki šobrīd tiek apmācīti vairākos poligonos.

Sahašņiks uzskata, ka "GradServiss" darbinieki nākotnē varētu tikt izmantoti dažādās izlūkošanas-diversiju vienībās vai uzbrukuma vienībās pēc "Vagner" parauga.

Pagājušā gada vasarā Baltkrievijas neatkarīgie mediji jau ziņoja, ka "GradServiss" darbinieku apmācībai ieradušies "Vagner" algotņi.

"GradServiss" tika izveidots 2020. gadā. Tas ir vienīgais privātais apsardzes uzņēmums Baltkrievijā, kura darbiniekiem ir tiesības nēsāt šaujamieročus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu