"Mēs nebijām informēti!" Deputāti taisnojas par algas pielikumu. "Twitter" asarām netic (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: nadia_if/Shutterstock

No 1. janvāra pamatīgi augušas deputātu un citu valsts augstāko amatpersonu algas. Tas jau ir noticis fakts. Apzinoties, ka algu paaugstināšanai, īpaši sev, ir tieksme uz bezgalību, sociāli aktīvi un, jādomā, arī mazliet saniknoti pilsoņi ir radījuši dokumentu, ko nevar neņemt vērā. Un tā 12. janvārī Saeima izvērtēšanai Ministru kabinetā nodeva vairāk nekā 10 000 pilsoņu kolektīvo iesniegumu par algu iesaldēšanu augstākajām valsts amatpersonām. Valdībai līdz 15. aprīlim jāsniedz parlamentam ziņojums par izvērtējuma rezultātiem.

Šķiet, ka neviens nešaubās, ka algas pielikumu pelnījuši ļoti daudzu profesiju pārstāvji. Ar kaut ko jāsāk, teica deputāti, un pacēla algas... sev, ironizē "Twitter" lietotāji.

Tiesa, dažiem deputātiem algas pielikums bijis sāpīgs brīdis.

Dažiem “Twitter” lietotājiem liekas, ka Saeimas algu paaugstinājums tomēr bijis tāds mazliet sasteigts lēmums. 

Ar sāpīgo notikumu ar paaugstinātajām algām jau viss nebeidzas – vēl nepieradušiem pie domas par algas pielikumu deputātiem nākas diskutēt par algu iesaldēšanu, reaģējot uz pilsoņu kolektīvo iesniegumu.

Žurnāliste Anastasija Tetarenko-Supe, vērojot Saeimas diskusijas, apspriežot pilsonisko iniciatīvu par darba algu iesaldēšanu, dalās ar dažiem interesantiem izteikumiem, kas izskanējuši no tribīnes.

Ir gan arī cilvēki, kas domā, ka deputātu algas ir jāceļ, un vispār - visā šajā pasākumā jāsaskata arī gaišā puse.

Dažiem gan liekas, ka tieši ar ierēdņiem un cilvēkiem, kas algu saņem no valsts budžeta, vajadzētu sākt.

Ne visiem tas ir saprotams - par ko tāds pieaugums?

 Vēlētājiem atmiņa kā zelta zivtiņām, raksta kāds "Twitter" lietotājs. Varbūt tur tā vaina un varbūt tiešām nav ko vainot deputātus? Viņiem jau tāpat sāpīgi. 

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu