"Evakuējaties nekavējoties!" Jēkabpils pašvaldība aicina steidzami pamest apdraudētās teritorijas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Plūdi Jēkabpilī, kur ūdens līmenis Daugavā 14. janvāra rītā sasniedzis 8,91m.
Plūdi Jēkabpilī, kur ūdens līmenis Daugavā 14. janvāra rītā sasniedzis 8,91m. Foto: Jēkabpils novada pašvaldība/LETA

Jēkabpils pašvaldība mudina nekavējoties evakuēties no apdraudētajām teritorijām. Nav zināms, cik ilgi pilsētas aizsargdambis spēs izturēt Daugavas spiedienu.  

Vietvara mudina iedzīvotājus evakuēties no Daugavas kreisā un labā krasta pilsētas robežās, kā arī no teritorijas starp Rembertiem un Punu muižu.

Pēcpusdienā pašvaldība izplatījusi aicinājumu pilsētas iedzīvotājiem nekavējoties evakuēties no apdraudētajām zonām, uzsverot, ka nav zināms, cik ilgi pilsētas aizsargdambis izturēs Daugavas spiedienu.

"Kad tas bruks, ūdens un ledus masa ieplūdīs pilsētā ļoti ātri un evakuācija var kļūt neiespējama. Tāpēc šobrīd evakuācija no apdraudētajām pilsētas teritorijām ir kritiski svarīga iedzīvotāju dzīvībai un drošībai," uzsver pašvaldībā, piebilstot, ka ledus-ūdens masā glābšanas darbi ir praktiski neiespējami.

Ir pieejami evakuācijas autobusi. Tos var pieteikt, zvanot pa tālruni 29206072.

Cilvēki tiek evakuēti uz Jēkabpils 2. vidusskolu un Jēkabpils 3. vidusskolu.

Kā ziņots, sestdien no rīta ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils sasniedzis 8,92 metrus virs novērojumu stacijas nulles punkta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Pēdējās diennakts laikā ūdens kāpis par aptuveni 70 centimetriem, līdz 1981.gada plūdu rekordam atlikuši mazāk nekā desmit centimetri. Īsi pēc plkst.9 ūdens līmenis bija pacēlies līdz 8,92 metriem virs novērojumu stacijas nulles punkta, savukārt vēsturiski augstākais rādītājs šajā vietā fiksēts 1981.gada 31.martā - 8,97 metri virs stacijas nulles punkta.

Pilsētā turpinās aizsargdambja stiprināšana, bet pilsētā pamazām applūst arvien plašākas teritorijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu