Okupanti kārtējo reizi pakļauj Ukrainu masīvai raķešu apšaudei (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Izpostīta māja Kijivā.
Izpostīta māja Kijivā. Foto: AP/Scanpix

Okupantu karaspēks sestdienas, 14. janvāra, pēcpusdienā atkal pakļāvis Ukrainu masīvai raķešu apšaudei, vēsta ukraiņu amatpersonas. Nogalināti vismaz pieci cilvēki.

Saņemtas ziņas par trāpījumiem kritiskās infrastruktūras objektos Harkivas un Ļvivas apgabalos.

Ļvivas apgabala kara administrācijas vadītājs Maksims Kozickis ziņo, ka pēc trāpījuma infrastruktūras objektam Ļvivas apgabalā iespējami strāvas un ūdens piegādes atslēgumi.

Arī Harkivas apgabala kara administrācijas priekšsēdētājs Olehs Siņehubovs vēsta, ka divas krievu raķetes trāpījušas vienam no apgabala infrastruktūras objektiem un ka notiek elektroenerģijas piegādes avārijas atslēgšana.

Tikmēr Ukrainas prezidenta kanceleja ziņo, ka Dņipro iebrucēju raķete trāpījusi daudzstāvu dzīvojamajā ēkā. Sagruvusi vismaz viena kāpņu telpa, un zem gruvešiem iesprostoti cilvēki.

Dņipropetrovskas apgabala kara administrācijas vadītājs Valentīns Rezņičenko vēsta, ka nogalināti vismaz pieci cilvēki, bet 60, tajā skaitā 12 bērni ievainoti. Visi cietušie nogādāti slimnīcā.

Sagrautajā kāpņu telpā, iespējams, atradušies 100 līdz 200 cilvēki. Pagaidām izdevies izglābt vismaz 15 zem gruvešiem esošos cilvēkus. Gruvešu novākšana turpinās.

Dņipro mērs Boriss Filatovs ziņo, ka apšaudes rezultātā veselam pilsētas rajonam atslēgta elektropiegāde.

Tikmēr Ivanofrankivskas apgabalā apšaudes rezultātā vienā no enerģētikas objektiem izcēlies ugunsgrēks, ziņo apgabala kara administrācijas vadītāja Svitlana Oniščenko.

Ziņu par cietušajiem nav.

Ukraiņu zenītartilēristiem virs Ivanofrankivskas apgabala izdevies divas krievu raķetes notriekt.

Sprādzieni pēcpusdienā atkal bija dzirdami arī Kijivā.

Kā ziņots, Kijiva raķešu apšaudei tika pakļauta jau sestdienas rītā.

Lai gan krieviem izdevās trāpīt vienam no infrastruktūras objektiem, ziņas par cietušajiem rīta apšaudē nav saņemtas.

Kijivas apgabalā rīta apšaudes laikā postījumi nodarīti 28 dzīvojamajām mājām, taču cietušo nav.

No rīta krievi Kijivas apšaudei, domājams, izmantoja ballistiskās raķetes, jo gaisa trauksme tika izsludināta tikai dažas minūtes pēc pirmajiem sprādzieniem.

Pēcpusdienas apšaudes laikā, pateicoties veiksmīgai zenītartilērijas darbībai, krieviem nav izdevies trāpīt nevienam no Ukrainas galvaspilsētas infrastruktūras objektiem.

Kopumā krievi sestdien uz Ukrainu izšāvuši 38 dažāda tipa raķetes, no kurām 25 notriekuši ukraiņu zenītartilēristi.

Ukrainas enerģētikas ministrs Hermans Haluščenko paziņojis, ka sestdienas apšaužu rezultātā cietuši enerģētikas infrastruktūras objekti sešos apgabalos - Harkivas, Ļvivas, Ivanofrankivskas, Zaporižjas, Vinnicas un Kijivas.

Pēc sestdienas raķešu uzbrukuma Ukrainai, Moldovas robežpolicija savā teritorijā pie Ukrainas robežas atkal atradusi raķetes atlūzas. Tas jau ir trešais šāda veida incidents kopš Krievija uzsāka atkārtoto iebrukumu Ukrainā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu