"VEF Rīga" pārliecinoši sagrauj "Parnu Sadam" vienību LIBL spēlē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"VEF Rīga" basketbolisti.
"VEF Rīga" basketbolisti. Foto: Edijs Pālens/LETA

"VEF Rīga" sestdien, 14. janvārī, "Pafbet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) mačā savā laukumā divu valstu čempionu cīņā uzveica "Parnu Sadam".

"VEF Rīga" bija pārāka ar 85:41 (29:10, 14:7, 24:15, 18:9).

Uzvarētāju labā 18 punktus guva un deviņas rezultatīvas piespēles sakrāja Glens Kouzijs, 18 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles Kristera Zorika kontā, pa 12 punktiem guva Artis Ate un Alberts Putāns, bet desmit punktus un deviņas atlēkušās bumbas sakrāja Naisers Brukss.

Viesiem rezultatīvākais ar 11 punktiem bija Roberts Valge.

Latvijas galvaspilsētas komandas līderis ir Zoriks, kurš vidēji mačā līdz sestdienai bija guvis 16,0 punktus un sakrājis 5,5 rezultatīvas piespēles, kamēr Brukss bija piebalsojis ar caurmērā 12,6 punktiem un 7,5 zem groziem izcīnītām bumbām.

Pērnavas klubā Tada Pazera kontā bija caurmērā 17,3 punkti, 5,6 bumbas zem groziem un 5,6 rezultatīvas piespēles.

Vēl vienā spēlē "Liepāja" izbraukumā Tallinā ar 58:84 (16:25, 23:22, 12:20, 7:17) piekāpās "TalTech" vienībai.

Viesu rindās 15 punktus un sešas atlēkušās bumbas sakrāja Kārlis Šiliņš, bet desmit punktus un piecas atlēkušās bumbas pievienoja Arnolds Helmanis.

Mājiniekiem Kristaps Gluditis guva 19 punktus, kā arī sakrāja četras rezultatīvas piespēles un trīs atlēkušās bumbas. Gregors Ilvess guva 17 un Tomass Rādiks - 11 punktus.

Vēju pilsētas komandā sekmīgi ir iejuties Dāvis Geks, kurš līdz sestdienai piecās cīņās vidēji mačā bija guvis 17,0 punktus un izcīnījis 3,8 atlēkušās bumbas, bet vienības produktīvākais spēlētājs bija Kārlis Šiliņš, kuram 19 mačos bija caurmērā 16,8 punkti un 8,8 bumbas zem groziem.

Tallinas komandā Olivers Metsalu vidēji spēlē bija izcēlies ar 14,9 punktiem un 5,5 atlēkušajām bumbām. Viens no līderiem bija arī Kristaps Gludītis, kurš bija guvis vidēji 14,3 punktus, kā arī sakrājis 4,1 zem groziem izcīnītu bumbu un 3,6 rezultatīvas piespēles.

Jau ziņots, ka sestdien "Ogre" savā laukumā atzina Tallinas "Kalev"/"Cramo" pārākumu ar 78:100 (13:31, 20:27, 20:21, 25:21).

Mājinieki ne reizi neizvirzījās vadībā.

Ogres vienībā 15 punktus guva Edgars Lasenbergs, 13 - Jānis Pozņaks, 12 - Uģis Pinete, bet 11 punktiem astoņas atlēkušās bumbas pievienoja Kārlis Apsītis. Kristaps Dārgais četriem punktiem pievienoja astoņas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles.

Viesiem Mārtiņš Meiers nebija iekļauts pieteikumā, bet Zigmārs Raimo diviem punktiem pievienoja 12 atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles.

Rezultatīvākais Tallinas vienībā ar 26 gūtiem punktiem bija Kristjans Kitsings.

Ogrēniešiem produktīvākais pirms sestdienas cīņas šosezon bija bijis Kristaps Dārgais, kurš vidēji mačā guva 9,2 punktus, izcīnīja 9,9 atlēkušās bumbas un sakrāja 4,9 rezultatīvas piespēles. Tallinas komandā rezultātu pamatā dod 6-7 spēlētāji, un viens no līderiem ir Mārtiņš Meiers, kurš vidēji mačā ir guvis 11,2 punktus un izcīnījis 4,9 atlēkušās bumbas, bet Zigmāram Raimo pirms sestdienas mača šajos rādītajos bija 3,5+3,3. Spēka uzbrucēja pozīciju, kurā spēlē Raimo, šonedēļ papildināja Kregors Hermets.

"Liepāja" turpina izbraukuma tūri Tallinā un plkst.17 viesojas pie "TalTech" vienības, bet abu valstu čempioni "VEF Rīga" un "Parnu Sadam" "Rimi" Olimpiskajā centrā maču sāka plkst. 17.15, tiešraidē to translējot Latvijas Televīzijas 7.kanālam.

Dienas noslēdzošajā spēlē turpat "Rimi" Olimpiskajā centrā "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" plkst. 20.30 viesosies pie Slobožanskas "Prometey". Šo spēli tiešraidē varēs vērot portālā "Sportacentrs.com".

Latviju turnīrā pārstāv sešas komandas - "VEF Rīga", "Ventspils", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja". Igaunija ir pārstāvēta ar deviņām komandām - "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Tallinas "Kalev"/"Cramo", Tallinas "TalTech", Raplas "Avis Utilitas", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/"Audentes", "Viimsi" un jaunpienācēja "Keila". Tāpat turnīrā sacenšas arī Ukrainas komanda Slobožanskas "Prometey". Ukrainas vienība LIBL sacensībās piedalās pirmoreiz.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019. gada sezonā, kad piedalījās 15 komandas. "Final 4" turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pērn par LIBL čempioniem tika kronēti "VEF Rīga" basketbolisti, kuri izšķirošajā mačā pārspēja "Viimsi", bet bronzas godalgas izcīnīja "Parnu Sadam".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu