UFC jukas turpinās - organizācija paliek bez vēl viena čempiona

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Fransiss Ngannū
Fransiss Ngannū Foto: Reuters/ScanPix

UFC pametis viens no organizācijas slavenākajiem cīkstoņiem Fransiss Nganū, paziņojis UFC prezidents Deina Vaits.

UFC šis gads nav sācies spīdoši. Vispirms plašu publicitāti guva video, kurā UFC boss Deina Vaits Vecgada naktī iesaistās sitienu apmaiņā ar savu sievu. Tagad sekojis nākamais trieciens, kas visdrīzāk bija gaidāms - organizāciju pametis smagā svara čempions Fransiss Nganū.

Vaits preses konferencē atklāja, ka pārrunas ar Nganū par jauna līguma noslēgšanu ilgušas divus gadus. Lielākoties UFC līgumu ievērošanā ir ļoti strikti, ļoti reti ļaujot cīkstoņiem pamest organizāciju vēl pirms kontrakta beigām. Vaits atzina, ka šāds lēmums pieņemts, jo Nganū acīmredzami nav vēlējies turpināt sadarbību ar organizāciju.

"Fransisam piedāvājām līgumu, kas viņu padarītu par visu laiku pelnošāko UFC smagsvaru. Viņš šim līgumam nepiekrita. Es jau jums esmu teicis, ja cīkstonis negrib šeit būt, tad viņam te nav jābūt," sacīja Vaits.

Pirms Nganū aiziešanas no UFC publiskajā telpā apgriezienus uzņēma runas par kamerūnieša potenciālo cīņu pret MMA leģendu Džonu Džouns, kuru daudzi uzskata par visu laiku labāko cīkstoni. Vaits norādīja, ka, viņaprāt, Nganū nevēlas uzņemties liekus riskus.

Es domāju, ka Fransiss šobrīd negrib riskēt. Viņš uzskata, ka ir pozīcijā, lai cīnītos pret zemāka kalibra pretiniekiem un nopelnītu labu naudu. Mēs ļausim viņam to darīt. Mēs lauzīsim līgumu. Viņš var darīt ko vien vēlas," norādīja Vaits.

Līdz ar Nganū aiziešanu no organizācijas, UFC vairs nav čempiona divās smagākajās divīzijās, jo pērn Jana Blahoviča un Magomeda Ankalajeva cīņa par pirmā smagā svara čempiona titulu noslēdzās ar neizšķirtu.

Vaits paziņoja, ka par smagā svara čempiona titulu martā cīnīsies jau pieminētais Džons Džounss, bet viņam pretim stāsies francūzis Sirils Gāns.

Nganū savas UFC karjeras laikā 14 cīņās izcīnīja 12 uzvaras, pieveicot tādus leģendārus cīkstoņus kā Stipi Miočiču, Alistāru Overīmu, Keinu Velaskezu, Andreju Arlovski un Žunioru dos Santošu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu