Bijušais boksa čempions skaidro, kāpēc Usikam neizdosies pārspēt Taisonu Fjūriju (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: AP/Scanpix

Bijušais boksa čempions Rikijs Hetons uzskata, ka tautietis Taisons Fjūrijs boksa ringā ir spējīgs atbildēt uz visiem Oleksandra Usika galvenajiem trumpjiem, vēsta "talkSPORT".

Lai gan konkrēts cīņas datums vēl nav izziņots, Taisona Fjūrija promotieris Bobs Arums jau pērn paziņoja, ka ilgi gaidītā supersmagā svara titulu apvienošanas cīņa varētu norisināties 2023. gada februārī vai martā.

Usiks jau divas reizes ir pārspējis augumā krietni raženāku bokseri, bet Hetons, kurš savulaik bija vairāku organizāciju čempions 63,5 kilogramu divīzijā, uzskata, ka ukrainim šoreiz neizdosies "apspēlēt" vēl vienu britu "milzi".

"Mēs zinām, ka Usiku nedrīkst novērtēt par zemu. Olimpiskais čempions, krūzeru pasaules čempions, supersmagā svara čempions. Un es negribu viņu norakstīt. Mēs zinām, ka viņš ir talantīgs un viņam, iespējams, ir perfektais stils, lai uzveiktu Taisonu," sacīja Hetons.

Džošua pēc cīņām pret Usika saņēma pārmetumus par nespēju izmantot savu auguma pārsvaru, kā arī vienveidīgu un konkrētajam pretiniekam neatbilstošu cīņas stilu. Hetons uzskata, ka Fjūrijs ir daudzpusīgāks par savu tautieti, līdz ar to viņa izredzes uzvarēt ir vērtējamas augstāk.

"Viņš var cīnīties gan kreiļa, gan labroča stājā. Viņš var cīnīties no distances, kā arī pretiniekam tuvumā. Taisonam ir lieliska aizsardzība un roku ātrums. Viņš spēj izdarīt sitienus, mainot stāju. Viņam ir ātrums, kustīgums un boksa talants. Taisonam ir viss. Viņam ir viss, ko var piedāvāt Usiks. Iespējams, pat nedaudz vairāk, jo viņš ir garāks, lielāks un ar garākām rokām," norādīja bijušais čempions.

Bijušais čempions gan atgādināja, ka tāda kalibra bokseris kā Usiks varētu sagādāt pārsteigumus: "Ir grūti teikt, ka Taisons neuzvarēs. Bet neviens no mums nevar likt roku uz sirds un teikt, ka Usikam nav izredžu. Tā nevar teikt. Bet favorīts ir Taisons, ne tā?"

34 gadus vecais Fjūrijs profesionālajā boksā aizvadījis 34 cīņas. Viņa kontā 33 uzvaras, no kurām 24 izcīnītas ar nokautu, un viens neizšķirts. Pret ASV bokseri Deonteju Vailderu 2020.gada februārī izcīnīto WBC čempiona jostu viņš aizstāvējis trīs reizes.

Savukārt 35 gadus vecais Usiks profesionālajā boksā ringā devies 20 cīņās un visās triumfējis, 13 dueļus noslēdzot priekšlaicīgi. Usiks bija absolūtais čempions svara kategorijā līdz 90,2 kilogramiem, bet pagājušā gada septembrī atņēma visas četras jostas britam Entonijam Džošua supersmagsvaros. Šī gada augustā Džošua mēģināja revanšēties, taču tikai pieveikts vēl vienu reizi.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu