Valsts varētu piešķirt līdzekļus saistībā ar plūdiem Jēkabpilī (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Plūdi Jēkabpilī.
Plūdi Jēkabpilī. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Nākotnē ir paredzēts piešķirt līdzekļus saistībā ar Jēkabpilī izveidojušos kritisko situāciju, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pēc koalīcijas sanāksmes pirmdien, 16. janvārī, pauda žurnālistiem. 

"Tad, kad būs skaidrs, kādā veidā būs finansiāli jāpalīdz, tad mēs arī, protams, to darīsim," sacīja valdības vadītājs, uzsverot, ka visā valstī pašlaik uzmanības centrā ir notikumi Jēkabpilī.

Arī šīs situācijas kontekstā valdība kā vienu no pirmajām Ministru kabineta komitejām veidos komiteju civilās aizsardzības sistēmas nostiprināšanai, norādīja Kariņš. Ministru kabineta komitejas paredzēts veidot starpnozaru sadarbības nodrošināšanai.

Foto: Applūdusī Jēkabpils sestdienas, 14. janvāra, vakarā

Premjers norādīja, ka, lai gan ūdens līmenis ir nedaudz pazeminājies, tomēr situācija pilsētā joprojām ir ļoti kritiska un bīstama. Šādos apstākļos politiķis aicina tos, kuri dodas apskatīt situāciju, apdomāt, vai tas ir nepieciešams, un neapdraudēt sevi ar šādu rīcību. Valdības vadītājs norādīja, ka, ja dambis nespēs veikt savu funkciju, aizturot vižņu masu, tad atrašanās šajā vietā būs ļoti bīstama dzīvībai.

Kariņš akcentēja, cik svarīgi ir netraucēt atbildīgajiem dienestiem strādāt, un piebilda, ka, tiem, kuri vēlas redzēt šo dabas fenomenu, nav jādodas klātienē, jo attālināti ir pieejami vizuālie materiāli.

Kā ziņots, pirmdien plkst. 5 ūdens līmenis Jēkabpils novērojumu stacijā bija 8,24 metri virs nulles punkta. Augstākais ūdens līmenis - 8,92 metri - tika sasniegts sestdien ap plkst.9, un tas bija tikai piecus centimetrus zemāks par 1981. gada pavasara plūdu rekordu.

Foto: Evakuācija Jēkabpilī

Pēdējās divās diennaktīs ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils pazeminās nepārtraukti, taču lēni. Iesākumā tas kritās par vienu centimetru stundā, patlaban tas samazinās par diviem centimetriem stundā. Upe Jēkabpilī aizvien ir piepildīta ar vižņiem, ledus kustība ir minimāla.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu