"Ļoti reti ar viņiem sveicinos..." Ukrainas tenisa zvaigzne par attiecībām ar krievu un baltkrievu tenisistiem

Apollo.lv
Marta Kostjuka
Marta Kostjuka Foto: AFP/SCANPIX

Ukrainas otrā rakete Marta Kostjuka norādījusi, ka negrasās sveicināties ar krievu un baltkrievu sportistiem, kuri piedalās "Australian Open" turnīrā.

20 gadus vecā Kostjuka jau pērn izpelnījās uzmanību, atsakoties paspiest roku bijušajai planētas pirmajai raketei no Baltkrievijas Viktorijai Azarenkai.

Pēc uzvaras "Australian Open" pirmajā kārtā pret Amandu Anisimovu viņa norādīja, ka ar krievu un baltkrievu tenisistiem negrasās komunicēt: "Es īsti ar viņiem nerunāju. Ļoti reti ar viņiem sveicinos."

Jaunā tenisiste arī kritizēja sportistus, kuri cenšas ieturēt neitralitāti, norādot, ka ir pret karu.

"Neesmu mainījusi savas domas par karu un visu, kas šajā sakarā notiek [WTA] tūrē. Cilvēki, kuri saka, ka ir pret karu... viņu dēļ izklausās, ka mēs [ukraiņi] esam par karu. Protams, ka mēs arī esam pret karu," sacīja Kostjuka.

Sportiste sarunā ar žurnālistiem arī skaidroja, ka viņai vieglāk ir atrasties Ukrainā, nekā būt prom un nervozi gaidīt ziņas par karadarbību dzimtenē.

Kostjuka uzsvēra, ka bez ukraiņu dzelžainās pārliecības par saviem spēkiem šis karš, visticamāk, sen jau būtu galā.

"Nedomāju, ka mums būtu pat iespēja [uzvarēt]. Diemžēl karš paprasa laiku, zaudējumus un dzīvības, tai skaitā nevainīgu cilvēku," noteica sportiste.

Kostjuka šobrīd WTA rangā ieņem 61. pozīciju.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu