FOTO un VIDEO ⟩ Patversmes mīluļi tikuši pie ikdienai nepieciešamā! Noslēgusies "Apollo.lv" akcija "Sniedz ķepu"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Patversmes mīluļi tikuši pie ikdienai nepieciešamā! Noslēgusies akcija "Sniedz ķepu"
Patversmes mīluļi tikuši pie ikdienai nepieciešamā! Noslēgusies akcija "Sniedz ķepu" Foto: Elizabete Ronija Dreimane/TVNET GRUPA

2022. gada nogalē "Apollo.lv" un "Labās mājas" aicināja iedzīvotājus piedalīties akcijā "Sniedz ķepu", lai palīdzētu un nodrošinātu gan suņu, gan kaķu ikdienai nepieciešamo. Lai iepriecinātu mīluļus, devāmies uz patversmi, satikām ķepaiņus un nogādājām dāvaniņas.

Ziemassvētku laiks ir garām, tomēr "Labo māju" zvēriņiem palīdzība ir nepieciešama visu gadu. Katru dienu. Lūdzu, ieskaties - šeit iespējams uzzināt, kā vari palīdzēt. Atceries - palīdzēt vari arī tad, ja pašlaik nevari savās mājās uzņemt suni vai kaķi.

Atbalstīt suņus un kaķus vari:

🐾 ar regulāru ziedojumu, norādot konkrēta suņa vai kaķa vārdu, kuru vēlies atbalstīt;

🐾 ar atbalstu pēc izvēles, norādot konkrētu summu, ko vēlies ziedot "Labajās mājās" mītošajiem zvēriem;

🐾 nodrošinot vienam ķepainim uzņemšanas aprūpi patversmē. 

Regulārais ziedojums tiek pieslēgts bez laika limita. Lai to atceltu, jāraksta uz e-pastu patversme@patversme.lv, un patversmes pārstāvis to ātri vien atcels.

"Apollo.lv" un "Labās mājas" izsaka īpašu pateicību ikvienam iedzīvotājam, kurš bija labsirdīgs, ar savu darbu, materiāliem un iespējām palīdzēja zvēriņiem, lai sagādātu ikdienai tik ļoti nepieciešamās lietas.

Milzīgu lielu paldies sakām arī veikalam "PetCity" par zvēriņiem sarūpētajām dāvanām.

Foto: Elizabete Ronija Dreimane/TVNET GRUPA

Video: Patversmes mīluļi tikuši pie ikdienā nepieciešamā

Neilgi pēc akcijas noslēguma "Apollo.lv" komanda devās uz patversmi, kurā satika suņus un kaķus, kuri joprojām gaida gādīgus un mīlošus saimniekus un mājas.

Foto: Patversmes mīluļi tikuši pie ikdienā nepieciešamā

Izvedām pastaigā arī divus ļoti mīļus ķepainīšus – sunīti Lāsīti un sunīti Hertu. Abas sunītes ilgojas pēc gādīgiem saimniekiem un mājām, kur tiktu mīlētas un lolotas.

Foto: Dzīvnieku patversme "Labās mājas"/Publicitātes foto

Lāsīte ir ļoti jauka, mīlīga un izteikti uz kontaktu ar cilvēku vērsta sunīte. Lāsīti var dot staidzināt visiem – skolotājai ar bērniem, jauniešiem, vecāka gadu gājuma cilvēkiem.

Viņa ir draugs visiem un vienmēr. Sunītei ir divi gadi. Iepriekš pieredzējusi dzīvi pie ķēdes. Patversmē viņa nonāca pavisam izkritusies, ar septiņiem maziem kucēniem.

Arī kaķenīte Maša meklē saimniekus un mājas. Maša ir kaķis ar lielo burtu. Visu alfu alfa. Izteikta līdere.

Foto: Gaļina Griškova

Tāpēc jaunajās mājās jābūt vienīgajai mīlulei. Taču cilvēka kompānijā alfas daba pazūd, jo vairāk par visu, visu viņa grib, lai viņu samīļo. Un ar vienu, diviem glāstiem vien nepietiks – būs jāsamīļo kārtīgi. Pat liekas, ka samīļošanas brīžos kaķenīte izkūst no laimes.

Taču šie nav vienīgie mīluļi, kuriem var dot mājas un mīlestību katru dienu. Patversmē joprojām mitinās daudz ķepaiņu, kuri arī grib mīlošu saimnieku.

Biedrība "Juglas dzīvnieku aizsardzības grupa" kā dzīvnieku mīļotāju un domubiedru grupa tika reģistrēta 2000. gada 16. februārī.

Biedrība par saviem uzdevumiem ir noteikusi dzīvnieku tiesību aizsardzību, patversmju uzturēšanu, sabiedrības izglītošanu dzīvnieku aizsardzības un labturības jautājumos,

kā arī likumdošanas sakārtošanā Latvijā ar šiem jautājumiem saistītās jomās. Ikdienā tiek izskatīti neskaitāmi ziņojumi par cilvēku cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem Latvijā.

Šo gadu gaitā biedrības pamatuzdevumi ir, pirmkārt, bez pajumtes un aprūpes palikušo dzīvnieku glābšana un dzīvnieku patversmes "Labās mājas" uzturēšana.

Otrkārt, līdzdalība Latvijas normatīvo dokumentu izstrādē, kas saistīti ar dzīvnieku aizsardzības nodrošinājumu, un cietsirdības gadījumu pret dzīvniekiem izskatīšana. Un, treškārt, sabiedrības informēšana un izglītošana par dzīvnieku labturības nosacījumiem.

Biedrība sniedz pakalpojumus vairākām Rīgas rajona pašvaldībām dzīvnieku izmitināšanā un aprūpē dzīvnieku patversmē "Labās mājas", realizē bezsaimnieka kaķu populācijas kontroles "noķer-sterilizē-atlaiž", kā arī aprūpē ikvienu zvēriņu, kurš nonācis patversmē.

Šobrīd biedrība ir izaugusi par pieredzē ļoti bagātu Latvijas dzīvnieku aizsardzības organizāciju. Biedrība ir World Animal Protection (WAP) biedre un EU Dog & Cat Alliance biedre. Biedrības pārstāvis ir Latvijas Dzīvnieku aizsardzības un labturības konsultatīvās padomes sastāvā. Biedrība ir Latvijas Pilsoniskās alianses biedrs.

Kopš 2005. gada biedrībai "Juglas Dzīvnieku aizsardzības grupa" ir piešķirts sabiedriskā labuma statuss.

Biedrības "Juglas Dzīvnieku aizsardzības grupa" uzturētā dzīvnieku patversme "Labās mājas" darbojas pēc "no-kill shelter" principa. Suņi un kaķi patversmē nonāk no visas Latvijas un dzīvo šeit tik ilgi, kamēr viņiem tiek atrasti jauni un gādīgi saimnieki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu