VIDEO ⟩ Pēc tuvinieces bēru organizēšanas atklājas nepatīkams pārsteigums. Apbedīšanas pabalsts jau piešķirts citai personai (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Johanna Muehlbauer/Shutterstock

Baldonietei Līgai jau tā bēdīgā situācijā sagādāts vēl kāds nepatīkams pārsteigums. Sieviete uzņēmusies organizēt savas vecmāmiņas māsas bēres un pieteikusies apbedīšanas pabalstam, tomēr no Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) saņemts atteikums to piešķirt. Izrādījies, ka pabalsts jau  izmaksāts kādai citai personai, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu". 

Video: Raidījuma "Bez tabu" sižets

Līga bijusi vienīgā, kura ģimenē uzņēmusies nokārtot visas formalitātes pēc vecmāmiņas māsas aiziešanas mūžībā. Viņa arī organizējusi bēres un segusi visas ar tām saistītās izmaksas.

Apbedīšanas pabalstam sieviete pieteikusies īsi pirms bērēm un atceras, ka, saņemot atteikumu, bijusi neizpratnē. Tomēr viņa vērsusies VSAA atkārtoti, saņemot paskaidrojumu, ka pabalsts jau ticis izsniegts citai personai.

Sieviete nolēmusi cīnīties par taisnību tiesā, taču arī tur lēmums bijis viņai nelabvēlīgs. 

Tiesvedības laikā gan patiesība nākusi gaismā. Izrādījies, ka pabalstam uzreiz pēc sēru vēsts saņemšanas pieteikusies Līgas māsa.

Lai arī Līgas māsa bērēs ieradusies, viņa neesot neko minējusi par pieteikšanos pabalstam, turklāt nav piedāvājusi arī palīdzību tuvinieces apbedīšanas izmaksu segšanai.

VSAA noliedz, ka pabalsta piešķiršanas procedūrā būtu kāda nepilnība, un aicina Līgu risināt problēmu civiltiesiskā ceļā, vēršoties pret savu māsu tiesā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu