ASV amatpersona: Krievijas prasības liedz izveidot sarunu procesu ar Ukrainu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.
ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens. Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas prasības, ka miera sarunu procesa uzsākšanai Ukrainai būtu jāatzīst "jaunās teritoriālās reālijas", ASV uzskata par nepieņemamām un kaitīgām, norāda ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.

"Krievijas prasības Ukrainai atzīt jaunās teritoriālās reālijas ir nepieņemamas un liedz izveidot sarunu procesu," ar Lielbritānijas ārlietu ministru Džeimsu Kleverliju kopīgajā preses konferencē sacīja Blinkens.

ASV kopā ar sabiedrotajiem nodrošina Ukrainu ar visu nepieciešamo, lai tā gūtu panākumus centienos pretstāvēt Krievijas agresijai, sacīja ASV augstākais diplomāts.

"Visātrākais ceļš, lai panāktu noturīgas šī kara beigas, nonāktu līdz diplomātijai, sarunām - stiprināt Ukrainu kaujas laukā. Tas ir tieši tas, ko mēs darām," uzsvēra Blinkens.

Janvāra sākumā Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja Turcijas prezidentam Redžepam Tajipam Erdoganam, ka Krievija ir atvērta dialogam Ukrainas jautājumā, bet ka Kijivai ir jāņem vērā "jaunās teritoriālās reālijas", ar to domājot Krievijas lēmumu anektēt daļu Ukrainas teritorijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu