Lietuvā aizturēti vīrieši, kas no Latvijas centās nelegāli nogādāt irāņus Rietumeiropā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edward Crawford/Shutterstock

Šonedēļ Panevēžas rajonā, Lietuvas ziemeļos, tika aizturēti divi Uzbekistānas pilsoņi aizdomās par četru Irānas pilsoņu no vienas ģimenes nelegālu vešanu no Latvijas caur Lietuvu. Mērķis bija cilvēkus nogādāt Rietumeiropā, norāda Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Sadarbībā ar vietējo policiju robežsargi pirmdien Ūtas ciemā pārbaudīja automašīnas "Ford Mondeo" un "Kia Ceed" ar Latvijas reģistrācijas numura zīmēm, kas bija apstājušās degvielas uzpildes stacijā. Automašīnas vadīja 21 un 23 gadus veci Uzbekistānas pilsoņi.

"Kia Ceed" tika atrasts precēts pāris un divi nepilngadīgie no Irānas. Lietuvas robežsardzes dienests noskaidroja, ka viņi ir lūguši patvērumu Latvijā.

Sākotnējā informācija liecina, ka migranti mēģināja aizbēgt uz Rietumeiropu, kamēr vēl nebija saņēmuši lēmumu par patvēruma statusu Latvijā, kas nozīmē, ka viņiem nebija tiesību doties prom no valsts.

Uzbekistānas pilsoņus Lietuvas varasiestādes aizturēja, un viņiem draud naudassods, administratīvais arests vai cietumsods līdz sešiem gadiem.

Irāņi izmitināti Paģēģu robežsardzes postenī un, domājams, pēc izmeklēšanas tiks nodoti Lavijas robežsargiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu