VIDEO ⟩ Vitenbergs: Jaunie elektrovilcieni varētu sākt kursēt gada otrajā pusē

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Jaunie elektrovilcieni pasažieru pārvadājumos varētu sākt kursēt gada otrajā pusē, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs (NA).

"Ceru, ka šā gada otrā puse būs tas laiks, kad cilvēki tiks pie ilgi gaidītajiem vilcieniem," teica ministrs, piebilstot, ka atbilstoši "Pasažieru vilciena" vadības paustajam jaunie elektrovilcieni varētu sākt kursēt vasaras otrajā pusē, rudens sākumā.

Vitenbergs arī atzīmēja, ka ar ražotāju ir panākta vienošanās, ka mēnesī Latvijai tiks piegādāti divi jauni elektrovilcienu sastāvi.

Tāpat ministrs norādīja, ka pavasarī sāksies staciju peronu pielāgošana jaunajiem elektrovilcieniem.

No "Škoda Group" uzņēmuma "Škoda Vagonka" ražotnes Ostravā, Čehijā, līdz janvāra vidum Latvijā ir nogādāti seši jaunie elektrovilcieni.

Pirmais jaunais elektrovilciens Rīgu sasniedza pērn jūnijā, otrais - jūlijā, trešais - oktobrī, ceturtais - novembrī, piektais - decembrī, bet sestais - janvārī. Elektrovilcienu pārvietošana no Čehijas notiek ar autotransportu caur Poliju un Lietuvu.

Katrs elektrovilciens sastāv no četriem vagoniem. Viena elektrovilciena garums ir 109 metri. Katrā vilcienā ir sēdvietas 436 pasažieriem, stāvvietas - 454 pasažieriem.

Kopumā "Pasažieru vilciens" Čehijas uzņēmumam pasūtījis 32 jaunus elektrovilcienus.

Visa projekta kopējās izmaksas ir 257,889 miljoni eiro, tostarp 23 jauno elektrovilcienu sastāvu iegāde plānota ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējumu 114,211 miljonu eiro apmērā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu