VIDEO ⟩ "Šādi gadījumi nav pieļaujami." Daugavpils Universitātes profesora uzvedība internetā šokē lietotājus (22)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kadrs no "Bez tabu" video

Daugavpils Universitātes (DU) asociētais profesors Sergejs Osipovs, rupji zākājoties, sociālās tīklošanās vietnē "Facebook" un privātā sarakstē vērsies pret LGBTQ+ kopienu un tiem, kuri aizstāv šīs kopienas pārstāvju tiesības, vēsta "Bez tabu".

"Šāds cilvēks nedrīkst strādāt izglītībā, kur nu vēl DU, kas it kā skaitās Latgales vienīgā, lielākā universitāte, kas turklāt ļoti aizstāv universitātes statusu,"raidījumam pauda Vladislava Romanova, kurai Osipovs veltīja rupjās ķengas.

Nozākātā Romanova ir dzimusi un uzaugusi Daugavpilī, bet šobrīd dzīvo un strādā Rīgā. Nesen viņa sabiedrības vērtējumam nodeva savu dokumentālo filmu "Daugavpils – iespēju vai nespēju pilsēta?", kas izraisīja plašu rezonansi sabiedrībā.

Foto: Ekrānšāviņš

DU vadība ir izvairīga. "Ziniet, godīgi sakot, man nepatīk visa šī veļas mazgāšana sociālajos tīklos. Būtu patīkamāk, ja sabiedrība interesētos par nopietnākām lietām, nevis par to, ko kāds kam ir teicis. Protams, man kā vadītājai, ja tas ir nonācis sabiedrības apspriedē, ir ļoti nepatīkami. Universitāte, nešaubīgi, par saviem kolēģiem ļoti rūpējas. Nevienam nav tiesību iejaukties privātajā dzīvē. Mēs regulējam darba attiecības," pauda DU rektore Irēna Kokina.

Savukārt DU prorektors pauda kritiskāku viedokli. 

"Protams, ka es nosodu. Kaut vai kā vīrietis, jo sarakste bijusi ar dāmu. Būtu jāatvainojas. Šādi gadījumi nav pieļaujami, īpaši no cilvēkiem, kuri ir pedagogi, strādājoši universitātē. Varu izteikt nožēlu, ka tā tas ir noticis. DU ir pieprasījusi Osipova kungam sniegt paskaidrojumu," saka DU zinātņu prorektors Arvīds Barševskis.

Osipova izteikumus vērtēs DU Ētikas komisija.

Plašāk "Bez tabu" sižetā:

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu