"Juventus" par manipulācijām ar grāmatvedības datiem tiek atņemti 15 punkti A sērijas kopvērtējuma tabulā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Itālijas Futbola federācija (FIGC) piektdien par manipulācijām ar grāmatvedības datiem atņēma Turīnas "Juventus" komandai 15 punktus.

"Juventus" izmantoja futbola transfērus, lai mākslīgi palielinātu savu grāmatvedības bilanci. Izmeklēšanā secināts, ka ar pārkāpumu palīdzību no 2018. līdz 2020.gadam klubs ietaupīja apmēram 90 miljonus eiro.

Citi lietā iesaistītie klubi - "Sampdoria", "Pro Vercelli", "Genoa", "Parma", "Pisa", "Empoli", "Novara" un "Pescara" - tika attaisnoti.

Turīnieši pēc 18 kārtām ar 37 punktiem ieņem trešo vietu, bet, zaudējot punktus piecu uzvaru vērtībā, "Juventus" atkāpsies uz turnīra tabulas otro desmitu ar niecīgām izredzēm pacīnīties par vietu nākamās sezonas Eiropas klubu turnīros.

Tāpat FIGC piemēroja divu gadu diskvalifikāciju bijušajam kluba prezidentam Andream Anjelli un bijušajam izpilddirektoram Mauricio Arrivabenem, kā arī divarpus gadu diskvalifikāciju bijušajam sporta direktoram Fabio Paratici, kurš tagad strādā Totenhemas "Hotspur" komandā. Anjelli un pārējā kluba vadība novembrī atkāpās no saviem amatiem.

"Juventus" lēmumu var pārsūdzēt Itālijas Olimpiskajā komitejā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu