Levits sestdien apmeklēs Pļaviņas un Jēkabpili

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts prezidents Egils Levits.
Valsts prezidents Egils Levits. Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts prezidents Egils Levits šodien dosies uz Pļaviņām un Jēkabpili, informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Elīna Kresa.

Viņa norāda, ka Pļaviņās valsts pirmā amatpersona tiksies ar Aizkraukles novada domes priekšsēdētāju Leonu Līdumu (Vidzemes partija, LA) un Pļaviņu apvienības pārvaldes vadītāju Andri Ambaini, lai pārrunātu pilsētas gatavību krīzes situācijām, tai skaitā potenciālajiem plūdiem.

Pēcāk Valsts prezidents apmeklēs Jēkabpili un iepazīsies ar esošo stāvokli plūdu skartajā pilsētā. Tāpat Levits ar novada un dažādu iestāžu un dienestu pārstāvjiem pārrunās nepieciešamo ieguldījumu pilsētas infrastruktūras stiprināšanā pret plūdiem. Sarunā plānots pievērsties jautājumiem par pašvaldību civilās aizsardzības spējām un nacionāla līmeņa krīžu vadību.

Kā jau rakstīts, aizvadītajās brīvdienās, 14.janvārī un 15.janvārī, kad ūdens līmenis Jēkabpilī tikai dažus centimetrus atpalika no vēsturiski augstākā rādītāja, pilsētas aizsargdambis atsevišķās vietās tika izskalots un radās bažas par tā noturību.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Operatīvās vadības pārvaldes paziņojumā 14.janvārī aicināja Daugavas abos krastos dzīvojošos jēkabpiliešus nekavējoties evakuēties, jo aizsargdambja nestspēja turpināja samazināties. Savukārt otrdien, 17.janvārī, mazinoties plūdu apdraudējumam, Jēkabpilī atcēla evakuāciju Daugavas kreisajā krastā

Platformā "Ziedot.lv" sestdien, 14.janvārī, sākta ziedojumu vākšana, lai palīdzētu plūdos cietušajiem Jēkabpilī, un patlaban šim mērķim saziedoti 62 160 eiro, liecina informācija organizācijas tīmekļvietnē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu