FOTO ⟩ Ukrainā notiek atvadas no traģiskajā helikoptera avārijā mirušajiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainā atvadās no traģiskajā helikoptera avārijā mirušajiem.
Ukrainā atvadās no traģiskajā helikoptera avārijā mirušajiem. Foto: EPA/Scanpix

Kijivā sestdien, 21. janvārī, notikušas atvadas no cilvēkiem, kas 18. janvārī gāja bojā traģiskajā helikoptera avārijā Kijivas apgabala Brovaru pilsētā. Dzīvību zaudēja iekšlietu ministrs Deniss Monastirskis un vēl 15 cilvēki.

Atvadu ceremoniju apmeklēja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ar sievu Olenu Zelensku.

Foto: Ukrainā notiek atvadas no traģiskajā helikoptera avārijā mirušajiem

Ukrainas Kijivas apgabala Brovaru pilsētā 18. janvārī nogāzās helikopters, kurā atradās Ukrainas Iekšlietu ministrijas vadība, un katastrofā gājis bojā iekšlietu ministrs Deniss Monastirskis un vēl 15 cilvēki.

Dzīvību zaudējuši arī iekšlietu ministra vietnieks Jevheņijs Jeņins un ministrijas valsts sekretārs Jurijs Lubkovičs.

Francijā ražotais helikopters "Eurocopter EC225 Super Puma", kurā bijuši deviņi cilvēki - sešas Iekšlietu ministrijas amatpersonas un trīs apkalpes locekļi -, nokritis līdzās bērnudārzam, aizķerot bērnudārza ēku. Sociālajos tīklos izplatītajos video redzams, ka katastrofas vietā izcēlies ugunsgrēks. Nodarīti bojājumi arī līdzās esošajai daudzdzīvokļu ēkai.

Trīs no bojāgājušajiem ir bērni.

Pēc precizētām ziņām, slimnīcās nogādāti 30 ievainotie, no tiem 12 bērni.

Ukrainas prezidenta birojs paziņojis, ka helikopters bijis ceļā uz vienu no "karstajiem punktiem" frontes līnijā.

Savukārt Harkivas apgabala policijas priekšnieks Volodimirs Timoško sociālajā tīklā "Facebook" pavēstījis, ka Iekšlietu ministrijas vadība devusies uz Harkivas apgabalu.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis informēja, ka uzdevis Drošības dienesta vadītājam sadarbībā ar visām pārējām pilnvarotajām iestādēm noskaidrot visus katastrofas apstākļus.

Tāpat tiek norādīts, ka sākts arī kriminālprocess.

Zelenskis uzsvēra - valsts ir zaudējusi uzticamus profesionāļus un patriotus, un viņus nebūs viegli aizstāt. Tomēr veikti visi organizatoriskie pasākumi, lai nodrošinātu ministrijas vadību.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis notikušo nosauca par "šausmīgu traģēdiju", bet Eiropadomes prezidents Šarls Mišels Monastirski nodēvēja par "lielu Eiropas Savienības draugu".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu