FOTO un VIDEO ⟩ Peru aiztur vismaz 200 protestētājus un slēdz Maču Pikču

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Anton_Ivanov/Shutterstock

Pēc policijas un demonstrantu sadursmēm policija Peru sestdien aizturējusi vairāk nekā 200 protestētājus, un varasiestādes nekārtību dēļ slēgušas Maču Pikču.

Aizturētie apsūdzēti par nelegālu ieiešanu Sanmarkosas Nacionālās universitātes pilsētiņā Limā, atsaucoties uz prokuratūru, sestdien ziņoja raidorganizācija "RPP Noticias".

Foto: Peru aiztur vismaz 200 protestētājus un slēdz Maču Pikču

Mediji vēstīja, ka protestētāji ieradušies galvaspilsētā no Puno un Kusko, lai pievienotos demonstrācijām pret prezidenti Dinu Boluarti.

Policija atbrīvoja universitāti no protestētājiem.

Protestos, kas Peru sākās decembrī, dzīvību zaudējuši jau vairāki desmiti cilvēku.

Protesti Peru sākās pēc tam, kad Kongress 7.decembrī nobalsoja par galēji kreisā prezidenta Pedro Kastiljo impīčmentu, ignorējot viņa paziņojumu par Kongresa atlaišanu un ārkārtējā stāvokļa un komandantstundas izsludināšanu. Viņa vietā amatā stājās pirmā viceprezidente Boluarte.

Boluarte ir paudusi atbalstu prezidenta un Kongresa pirmstermiņa vēlēšanu organizēšanai 2024.gadā, divus gadus agrāk nekā paredzētas kārtējās vēlēšanas.

Protestētāji pieprasa Boluartes atkāpšanos, Kongresa atlaišanu un aizturētā Kastiljo atbrīvošanu. Kastiljo tika aizturēts par valsts apvērsuma mēģinājumu un joprojām atrodas pirmstiesas apcietinājumā.

Sākotnēji protesti, kas izgaismojuši dziļo sašķeltību starp pilsētu eliti un nabadzīgajiem lauciniekiem, galvenokārt notika valsts dienvidos Andu reģionā, bet pēdējā laikā skāruši arī galvaspilsētu Limu.

Demonstrācijas ietekmējušas arī tūrismu. Kultūras ministrija sestdien slēdza vēsturisko inku pilsētu Maču Pikču, izjaucot atpūtas plānus simtiem tūristu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu