"Uz manu godīgumu atbildēja ar necieņu..." WNBA čempione atvases gaidībās būs spiesta pārcelties uz citu komandu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dērika Hembija
Dērika Hembija Foto: AFP/SCANPIX

Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) zvaigzne Dērika Hembija savā "Instagram" kontā asi vērsusies pie Lasvegasas "Aces" vienības, ar kuru kopā pērn izcīnīja čempiones titulu.

Hembija pērnā gada septembrī pēc neilgi pēc čempiones titula izcīnīšanas paziņoja par otro grūtniecību. Šā gada 21. janvārī viņa tika aizmainīta uz Losandželosas "Sparks" vienību.

Basketboliste savā "Instagram" kontā dalījās ar melnbaltu grūtniecības kadru, pavadošajā tekstā pasakoties savām komandas biedrenēm un faniem. Tomēr ieraksta turpinājumā sportiste neslēpa savu sašutumu par "Aces" lēmumu viņu aizmainīt, norādot, ka maiņas darījuma pamatā, visticamāk, esot fakts, ka viņa ir stāvoklī.

"Mana sirds ir salauzta. Maiņas darījumi ir daļa no biznesa. Bet meli, neiecietīga izturēšanās un diskriminācija gan nav. Ir aizskarts mans raksturs un darba ētika," ievadā rakstīja Hembija.

Turpinājumā 29 gadus vecā basketboliste vērsās pie cilvēkiem, kuri spekulēja, ka sportiste līgumu ar "Aces" pagarinājusi, apzinoties, ka ir stāvoklī.

"Tā nav taisnība. Man pateica, ka esmu "jautājuma zīme". Man teica, ka es vēlreiz varot palikt stāvoklī. Bija šaubas par manu atdevi pret komandu. Neviens nedomāja, ka nākamo divu gadu laikā palikšu stāvoklī," norādīja sportiste.

Kā atklāja Hembija, komandas vadība viņai vaicājusi, vai šī grūtniecība bijusi plānota. Saņemot negatīvu atbildi, "Aces" vadība sportistei aizrādījusi par nepietiekamu izvairīšanos no grūtniecības.

Sportiste arī uzsvēra, ka kopā ar komandu trenējusies, neskatoties uz grūtniecību, tomēr kluba vadība norādījusi, ka Hembija treniņiem nepieiet ar profesionālu attieksmi.

"Es biju maksimāli "caurspīdīga". Uz manu godīgumu atbildēja ar necieņu, aukstumu vienaldzību," rakstīja Hembija.

Nobeigumā basketboliste uzsvēra, ka visvairāk viņai kremt tieši fakts, ka "Aces" organizācijā lēmumu par viņas aizmainīšanu pieņēmušas sievietes, kuras pašas ir mātes.

"Tas, ka šādi pret mani izturējās organizācija, kura iestājas par ģimenēm un sieviešu spēku, kā sievietes, kuras pašas ir mātes un ir teikušas, ka saprot, kā es jūtos, manī rada riebumu un vilšanos," nobeigumā rakstīja Hembija.

WNBA Spēlētāju asociācija oficiālā paziņojumā atklājusi, ka saņēmusi sūdzības par "Aces" organizācijas darbinieku uzvedību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu