Rubļovs un Šeltons piecu setu cīņās sasniedz "Australian Open" ceturtdaļfinālu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Andrejs Rubļovs
Andrejs Rubļovs Foto: AP/Scanpix

Pirmdien, 23. janvārī, piecu setu mačos "Australian Open" ceturtdaļfinālu sasniedza Andrejs Rubļovs un Bens Šeltons.

Divu bijušo junioru ranga līderu duelī ATP sestais numurs Rubļovs dramatiskā cīņā, atspēlējot vairākas mačbumbas, ar 6-3, 3-6, 6-3, 4-6, 7-6 (11:9) pieveica dāni Holgeru Rūni (ATP 10.).

"Biju iedzinējos ar 2-5 piektajā setā, pie 5-6 atspēlēju divas mačbumbas, tad iedzinējos ar 3:7 supertaibreikā. Nav vārdu, lai to aprakstītu," par neticamo uzvaru pēc mača teica Rubļovs, kuram ceturtdaļfināls ir atkārtots "Grand Slam" turnīru labākais sasniegums.

Rubļova pretinieks cīņā par vietu pusfinālā būs deviņkārtējais čempions Džokovičš (ATP 5.), kurš mačā ar mājinieku pēdējo cerību Aleksu de Minoru (ATP 24.) zaudēja vien piecos geimos un uzvarēja ar rezultātu 6-2, 6-1, 6-2.

Tikmēr karjeras lielākais panākums pirmdien padevās 20 gadus vecajam ASV tenisistam Benam Šeltonam (ATP 89.), kurš aizvadot vien savu otro "Grand Slam" (vēl pagājušā gada ASV atklātais čempionāts) sasniedza ceturtdaļfinālu, ar 6-7 (5:7), 6-2, 6-7 (4:7), 7-6 (7:4), 6-2 pieveicot savu tautieti Džefriju Vulfu (ATP 67.).

Bena Šeltona tēvs Braiens Šeltons arī bija pazīstams tenisists un izcīnīja divus ATP raudzes turnīru titulus, kā arī rangā sasniedza 55.vietu, tomēr viņam nebija pa spēkam nevienā no "Grand Slam" turnīriem tikt tālāk par astotdaļfinālu.

Šeltona pretinieks ceturtdaļfinālā būs viņa tautietis Pols (ATP 35.), kurš ar 6-2, 4-6, 6-2, 7-5 uzvarēja spāni Robertu Bautistu-Agutu (ATP 25.).

Pēdējo reizi "Australian Open" ceturtdaļfinālā trīs amerikāņi spēlēja 2000.gadā. Svētdien šo fāzi sasniedza arī Sebastians Korda.

Sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs - Austrālijas atklātais čempionāts - norisināsies līdz 29.janvārim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu