Sārts komentē Grevcovas izteikumus par Latvijas okupāciju (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra "Stratcom" direktors Jānis Sārts.
NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra "Stratcom" direktors Jānis Sārts. Foto: Zane Bitere/LETA

NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts mikroblogošanas vietnē "Twitter" komentējis Saeimas deputātes Glorijas Grevcovas ("Stabilitātei") paustos izteikumus par Latvijas okupāciju.

Sārts pauda, ka ir Grevcovas nesenie izteikumi Okupācijas muzejā ir nepieņemami.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka Grevcovas un viņai līdzīgi domājošie cilvēki nav "visbīstamākie" cilvēki Latvijā.

"Šādi vienu soli uz priekšu nedomājoši cilvēki [Latvijā] ir mazāk bīstami, kā līdzīgi domājoši, bet kalkulējoši - kā tie, kas palīdz apiet sankcijas, uzturot Krievijas militāro ražošanu un tie, kas par sulīgu kumosu gatavi pārdoties [Krievijai]." 

Jau ziņots, saistībā ar Grevcovas noniecinošajiem izteikumiem pēc Latvijas Okupācijas muzeja apmeklēšanas deputāts Edmunds Jurēvics (JV) vērsies prokuratūrā un Nacionālās apvienības (NA) deputāti sniegs iesniegumu Saeimas Ētikas komisijā.

Jurēvics iesniegumā ģenerālprokuroram Jurim Stukānam norāda, ka Grevcovas "TikTok" kontā ticis ievietots nu jau izdzēsts video vēstījums, kurā krievu valodā deputāte paužot, ka ir atnākusi uz "tā saucamo Okupācijas muzeju". Grevcova pauž, ka muzejā "nesakrīt fakti" un ka gids stāstot "paralēlo, izdomāto - vēsturi".

"Kas tas par muzeju un tieši kāpēc, kādu mērķu labad tas ir radīts? (..) Apskatījām visus eksponātus, un sapratām - re, kā mūs muļķo, kā mūs muļķo," pauž partijas "Stabilitātei" deputāte, kura muzejā redzamo dēvē par "īstu propagandu".

Jurēvics iesniegumā prokuratūrai norāda, ka Grevcovas teiktais "nepārprotami liecina par vēlmi publiski noliegt Latvijas okupāciju, apšaubīt un noniecināt to, šī persona acīmredzami okupācijas radīto kaitējumu Latvijas iedzīvotājiem uzskata par maznozīmīgu un par to veiktos pētījumus par nevajadzīgiem".

Partijas apvienības "Jaunā vienotība" deputāts aicina prokuratūru pārbaudīt, vai deputātes Grevcovas darbībās, publiski paužot šādus izteikumus, būtu saskatāmas Krimināllikumā paredzētā noziedzīgā nodarījuma par genocīda, nozieguma pret cilvēci, nozieguma pret mieru un kara nozieguma attaisnošanu pazīmes, un ierosināt kriminālprocesu.

Tikmēr NA Saeimas frakcija par Grevcovas izteikumiem vērsīsies parlamenta Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā, norādīts NA "Twitter" konta ierakstā.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu