"Kā pļauka sejā". Programmētājs uzzina, ka tiek atlaists no "Google" nepatīkamā veidā (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Lets Design Studio/Shutterstock

Programmētājs Džeremijs Džoslins tehnoloģiju gigantā "Google" darbu sāka 2003. gadā, taču nesen tika atbrīvots no amata. Tas, kā uzņēmums viņam pavēstīja par atlaišanu, bija kā "pļauka sejā", vēsta medijs "Insider".

Džoslins atklāja, ka par atlaišanu no "Google" viņam tika paziņots e-pastā.

"Man ir grūti noticēt, ka pēc 20 gadiem darbā "Google" es negaidīti uzzināju par savu pēdējo dienu, izmantojot e-pastu," viņš rakstīja mikroblogošanas vietnē "Twitter".

"Tā ir kā pļauka sejā. Kaut es būtu varējis atvadīties no visiem aci pret aci."

"Es nekad nedomāju, ka tas notiks šādi," Džoslins piebilda ierakstā sociālajā vietnē "LinkedIn".

Aizvadītajā nedēļā "Google" paziņoja, ka no darba atbrīvos aptuveni 12 000 darbinieku jeb 6% no starptautiskā darbaspēka. Uzņēmuma izpilddirektors Sundars Pičai atzina, ka uzņēmums ir pārāk ātri pieņēmis darbā un nespēj noturēt visus savus darbiniekus šī brīža "ekonomiskajā realitātē".

Daudzi no nu jau bijušajiem "Google" darbiniekiem ir izmantojuši "LinkedIn" un "Twitter", lai dalītos ar pieredzi, tiekot atlaistiem pēkšņi un bezpersoniskā veidā.

"Tikt atlaistam caur e-pastu, neatzīstot tavu personīgo laiku un ieguldījumu uzņēmumā, ir smags veids, kā aiziet," rakstīja Džoslins.

"Mazliet līdzjūtības un personiskuma mainītu daudz."

Zinātnieks Dens Rasels, kurš uzņēmumā strādājā 17,5 gadus, vietnē "LinkedIn" par atlaišanu rakstīja: "Es to uzzināju, kad devos uz darbu plkst. 4, lai pabeigtu svarīgu izpēti, un mans čips nedarbojās."

Džoslins atzina, ka uzņēmums ir mainījies 20 gadu laikā, ko viņš tajā pavadīja. "Ne tas pats uzņēmums, kurā es sāku darboties pirms 20 gadiem," viņš rakstīja.

Tehnoloģiju nozarē šobrīd vērojama nopietna lejupslīde, un vairāki lielie uzņēmumi paziņojuši par vērienīgu darbavietu likvidēšanu, tai skaitā sociālā tīkla "Facebook" mātesuzņēmums "Meta", sociālais tīkls "Twitter" un interneta tirdzniecības uzņēmums "Amazon".

Interneta tehnoloģiju kompānijas "Google" mātesuzņēmums "Alphabet" piektdien, 20. janvārī, paziņoja, ka pasaulē likvidēs aptuveni 12 000 darbavietu, tai kļūstot par kārtējo ASV tehnoloģiju kompāniju, kas īstenos vērienīgu restrukturizāciju.

"Esam nolēmuši mūsu darbinieku skaitu samazināt par aptuveni 12 000," norāda "Alphabet" vadītājs Sundars Pičajs.

"Mēs rūpīgi pārskatām mūsu produktus un funkcijas, lai nodrošinātu, ka darbinieki un amati atbilst mūsu uzņēmuma galvenajām prioritātēm," skaidro Pičajs.

ASV datortehnoloģiju gigants "Microsoft Corp." trešdien paziņoja, ka tuvākajos mēnešos likvidēs 10 000 darbavietu, ņemot vērā gauso ekonomikas izaugsmi, kas smagi ietekmē tehnoloģiju uzņēmumus.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu