"Jāskatās, kādas būs prasības..." Cipruss par līguma pagarināšanu ar Banki (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki
Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki Foto: Elizabete Ronija Dreimane/TVNET

Latvijas Basketbola savienība (LBS) runās ar Latvijas vīriešu basketbola izlases galveno treneri Luku Banki par iespējamo līguma pagarināšanu, intervijā aģentūrai LETA apstiprināja LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.

Banki vadībā Latvijas izlase kvalificējās 2023.gada Pasaules kausa finālturnīram un līgums šobrīd ir spēkā līdz meistarsacīkšu beigām.

"Runājot par iespējamo līguma pagarināšanu, viss ir atkarīgs no trenera - kādas būs viņa ambīcijas. Darīsim visu, lai viņu noturētu, taču jāskatās, kādas būs prasības. Sarunas vēl nav uzsāktas, bet viņš noteikti nojauš, ka gribam pagarināt līgumu," stāstīja Cipruss.

Pēc Latvijas izlases iekļūšanas finālturnīrā LBS uzreiz nerunāja ar Banki par līguma pagarināšanu līdz 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu cikla noslēgumam un Rīgā gaidāmajam 2025.gada Eiropas čempionātam. Banki pēc izlašu pārtraukuma stājās pie Francijas kluba Strasbūras SIG stūres. Darbs klubā gan nebūs šķērslis šīm sarunām, uzsvēra Cipruss.

"Mēs nekad nespēsim sacensties ar klubu piedāvājumiem, jo klubu sezona ilgst 10 mēnešus, bet izlasēm darbs ir ap 2-3 mēnešiem gadā. Arī šī brīža "karstākie" treneri ļoti sekmīgi apvieno darbu izlasē un darbu klubā, piemēram, Serdžo Skariolo, Dimitris Itudis un Ergins Atamans. Basketbolā tā ir normāla prakse, kad treneri apvieno darba pienākumus klubos un izlasē," atzina Cipruss.

Banki par Latvijas izlases galveno treneri tika apstiprināts 2021.gada martā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu