VIDEO ⟩ "Veido viltus profilus." Brīdina par daudzbērnu māti no Cēsīm, kas vairākkārt lūdz palīdzību (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Cristina Conti/Shutterstock

Vairākās domubiedru grupās sociālajā tīklā "Facebook" publicēti kādas sievietes ieraksti, kurā viņa lūdz palīdzību. Sieviete norāda, ka ir daudzbērnu māte, kurai nepieciešamas zāles, pārtika un piena maisījums. Tomēr cilvēki ir skeptiski, ziņo raidījums "Bez Tabu".

Tomēr labdarības organizācijas "Palīdzēsim viens otram" dibinātājs Edijs Pipars "Facebook" ir brīdinājis par šo sievieti. 

"Cilvēki, esam uzmanīgi. Atkal aktīvi uzdarbojas Alise M. no neīstiem profiliem, liek dažādus maldinošus ierakstus, cenšas izmānīt no cilvēkiem sev labumu. Būsim modri! Pie viņas ieraksta bilde ņemta no interneta. Tie nav viņas bērni," brīdina Pipars.

Sieviete piekritusi, ka raidījuma komanda ierodas viņas īrēs divistabu dzīvoklī Cēsīs. Vecākais dēls tajā brīdī bija skolā, savukārt vīrs, divi dēli un pirms trīs mēnešiem priekšlaicīgi dzimusī meita ir mājās. Istabā atrodas ieslēgts elektriskais sildītājs.

"Par elektrību saņēmām 250 eiro lielu rēķinu, arī iepriekšējais vēl nav samaksāts," norāda Alise.

Sieviete atklāj, ka izmanto divus viltus profilus un internetā atrastus attēlus lasītāju uzmanības pievēršanai. Alise neizmanto īsto profilu, jo baidās no sociālo dienestu darbinieku reakcijas.

Palīdzību viņa lūdz, jo nevar iztikt ar invaliditātes pabalstu. 

"Četriem no mums ir "invalīdu nauda", bet ziemā ir grūti iztikt. Arī pati esmu nolēmusi iegūt invaliditāti.

Sociālajam dienestam ir teikts, ka esam nelabvēlīga ģimene, ka mums ir atkarības. Mēs neesam krāpnieki, mums regulāri jābrauc pie ārstiem.

Daudz jāmaksā, lai ar mašīnu aizbrauktu uz Rīgu, citreiz uz Valmieru," stāsta daudzbērnu māte.

Alises vīrs strādā tikai gadījuma darbus, jo viņam ir otrās grupas invaliditāte. Katru mēnesi pabalstos viņš saņemot ap 1000 eiro. Savukārt Alise tulko, jo pārzina angļu valodu. 

Cēsu novada sociālajam dienestam ģimene ir zināma, viņiem tiek sniegta palīdzība.

Tomēr labdarības organizācijas vadītājs Edgars Pipars ir skeptisks par Alises vēlmi izrauties no grūtībām. 

"Esam mēģinājuši strādāt ar viņu. Pēc mēneša sapratām, ka cilvēks negrib neko darīt, lai izkļūtu no šīs situācijas. Dažkārt esam kā izmeklētāji, atpazīstam rakstības stilus.

Katru reizi ir vieni un tie paši saucieni no dažādiem profiliem, kur izmantoti vienādi atslēgas vārdi. Cilvēki, kuri prot manipulēt, to darīs ar emocionālām lietām, piemēram, vardarbību un bērniem," stāsta Pipars.

Alise ir vērsusies Valsts policijā par goda un cieņas aizskaršanu un plāno pārvākties uz citu Vidzemes pilsētu. Edijs Pipars atklāj, ka arī atsevišķi ziedotāji vērsušies policijā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu