VIDEO ⟩ "Sistēmas kļūda." Kaimiņi jau 14 gadus maksā rēķinus par tukšu dzīvokli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Kādas Vecmilgrāvja daudzdzīvokļu mājas iemītnieki ilgstoši maksā rēķinus par tukšu dzīvokli. Jau 14 gadus dzīvoklī neviens nedzīvo. Tā īpašniece nomira, atstājot dzīvokli mantojumā kādam vīrietim. Tomēr viņš nepaspēja pārņemt īpašumu un devās aizsaulē. Ēkas iedzīvotāja Baiba uzskata, ka par dzīvokli maksā mājas iedzīvotāji, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Kopš 2020. gada Baiba lūgusi palīdzību ēkas apsaimniekotājam SIA "Rīgas namu pārvaldniekam" (RNP), tomēr nav to saņēmusi.

"Tie parādi turpina krāties. Atkal pienāks nākamais brīdis, kad visus parādus sadalīs mums. Respektīvi, mums jāmaksā par "Rīgas namu pārvaldnieka" neizdarību," uzskata Baiba. 

RNP pārstāve Una Grenevica skaidro, ka kaimiņi par tukšo dzīvokli noteikti nemaksā un apsaimniekotāja pienākums nav risināt mantojumu tiesības.

Ja pie īpašuma neviens nav pieteicies gadu, pašvaldībai ir jākonstatē fakts un īpašums jāņem savā paspārnē. Iespējams, tā ir sistēmas kļūda, jo dzīvoklis vēl aizvien tukšs, norāda jurists Armands Logins.

"Kopš 2006. gada spēkā ir bijuši vairāki Ministru kabineta noteikumi, kuru kārtība konceptuāli nav mainījusies, tas ir, valsts piedāvā pašvaldībai pārņemt konkrētu dzīvojamo platību.

Šajā gadījumā pašvaldība šādu piedāvājumu nav saņēmusi un Ministru kabinets nav pieņēmis lēmumu par dzīvokļa nodošanu pašvaldībai.

Tāpēc pašvaldība nevarēja rīkoties ar šo dzīvokli un piedāvāt to izīrēšanai. Lai pašvaldība varētu pārņemt dzīvokli, tas sākotnēji valstij ir jāatzīst par bezmantinieka mantu," skaidro Rīgas domes pārstāvis Mārtiņš Vilemsons.

Apsaimniekotāji ir solījuši situāciju risināt, taču process ilgs vismaz gadu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu